Ana vatanı Amerika olan çilek, aromatik meyveler arasında yer alır. Hazırsanız, çilekli tartölet tarifine başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Hamur için tereyağı, yumurta, şeker ve unu bir kasede yoğurup 15 dakika dinlendirin.
Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları içlerine yerleştirin ve çatalla üzerine delikler oluşturun.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırındakızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kreması için, süt, un, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.
Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.
Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz çilekli tart tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.