ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ ÇİLEKLİ TARTÖLET

Çilekli tartölet

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli tartölet tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un

Kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 100 g labne peyniri

Üzeri için

  • 500 g çilek
  • 1 paket tart jölesi
  • Kırılmış Antep fıstığı

Çilekli tartölet Nasıl Yapılır

  • Hamur için tereyağı, yumurta, şeker ve unu bir kasede yoğurup 15 dakika dinlendirin.
  • Tartölet kalıplarını yağlayıp hamurları içlerine yerleştirin ve çatalla üzerine delikler oluşturun.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırındakızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kreması için, süt, un, yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı karıştırıp muhallebi kıvamında pişirin.
  • Ilınınca labne peynirini ekleyip mikserle çırpın ve kalıptan çıkardığınız tartöletlerin içlerine paylaştırın. Üzerlerine çilekleri yerleştirin.
  • Tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.

    Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz çilekli tart tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.