ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ GLAZE PARLAK SOS

Glaze Parlak Sos

Glaze Parlak Sos

Pasta tariflerinde sık sık kullanılan glaze sos, özellikle yabancı ülkelerde ilgi görmektedir. Kelime anlamı 'sır, gizli tutulan' olan glaze, pasta ve yemeklere 'ayna görünümü' vermek için kullanılır. İçinde kullanılan gıda boyası ve jelatinle, hem pastalara, hem de yemeklere parlak ve şık bir görünüm sunar. Yemeklerinizin sadece tadına değil, aynı zamanda görünümüne de önem veriyorsanız, glaze sos çok işe yarayacak. Peki, glaze sos nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, pastaları güzelleştirecek glaze sos tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tatlı yaparken işinize yarayacak çikolata sosu, ev yapımı krema ve krem şanti tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Glaze Parlak Sos Tarifi İçin malzemeler

  • 2/3 su bardağı şekerli yoğunlaştırılmış süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı jelatin tozu
  • 150 ml su
  • Jel gıda boyası
  • 2 su bardağı beyaz çikolata parçaları
  • 1/2 su bardağı su (farklı yerde kullanılacak)

Glaze Parlak Sos Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tencereye şekerli koyulaştırılmış süt, yarım su bardağı su ve toz şekeri ekleyin.
  • Orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
  • Ayrı bir kabın içinde 150 ml su ve toz jelatini karıştırın. Şişmesi için kenarda bekletin.
  • Sütlü karışım kaynamaya başladığında, şişen jelatini içerisine ekleyin ve jelatin eriyene kadar karıştırın.
  • Beyaz çikolatayı metal veya cam kavanoza alın. Tenceredeki karışımı çikolataların üzerine ekleyin ve 5 dakika erimesi için bekleyin.
  • Çikolata tamamen eriyene kadar spatulayla karıştırın. Ardından jel gıda boyasını ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Hazırladığınız glaze sosu, soğuyana kadar bekletin.
  • Sos soğuduğunda, pastanızı tezgaha alın ve üzerine sosu dökün.
  • Pastayı servis etmeden önce 1-2 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.

Glaze Sos Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Glaze sosu pastaya dökerken, sosun sıcaklığı 28-30 derece aralığında olmalıdır. Aksi takdirde katılaşır.
  • Glaze sosu yaparken dikkat edilmesi gereken diğer nokta ise karıştırma işlemidir. Çırpma teli ile yapılması önerilir. Hava kabarcığı oluşumu minimuma düşürülmelidir.
  • Artan malzemeyi buzdolabında 1-2 gün kadar saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman oda sıcaklığında bekletin.
  • Glaze sosu pastaya döktükten sonra, pasta sıvama bıçağıyla sıvayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!