ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ MAYASIZ POĞAÇA

Mayasız Poğaça

Mayasız poğaça

Osmanlı'da bayram zamanları sunulan poğaça, hemen hemen her ülkede tüketilir. Patates, kıyma, peynir gibi malzemelerle de sunulan bu besinin karbonhidrat ve yağ değeri yüksektir. Bazı yörelerde poğaça yerine 'bohça' da denilebilir. Genellikle kalabalık sofralarda ve çay saatlerinde servis edilir. Klasik poğaçalardan sıkılanlar için, farklı bir tarifle karşınızdayız. Mayasız, yumuşacık ve pofuduk bir poğaça hazırlamaya ne dersiniz? Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanan mayasız poğaça, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Özel günlerde de sunabileceğiniz mayasız poğaçayı hazırlamak, yalnızca 45 dakika sürüyor. Malzemeleriniz hazırsa, ağızda dağılan ve bayatlamayan mayasız poğaça nasıl yapılır birlikte görelim.

Uzun süre tok tutmasıyla bilinen pratik sahur tariflerine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mayasız Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 2 tane yumurta (bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için:

  • Beyaz peynir

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı

Mayasız Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp karıştırın. Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Üzerini temiz bir bez ile örtüm yarım saat dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın.
  • Ortasına bir miktar peynir koyup yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine mayasız poğaçaları aralıklı olarak yerleştirin.
  • Üzerine Yumurta sarısı sürün. Çörek otu veya susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. 
  • Mayasız poğaçayı, rus salatası veya mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Mayasız Sütlü Poğaça Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Karışımı hamur haline getirdikten sonra mutlaka dinlendirin. Bu sayede daha kolay bir şekilde kabaracaktır.
  • Tarifin içerisinde maya kullanılmadı için, bir çay kaşığı karbonat ekleyerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Dinlenmiş hamura şekil vermeden önce birkaç kez daha yoğurun. Kıvamı yumuşaksa un ilave edebilirsiniz.
  • Yoğurduğunuz hamura parmağınızla bastırın. Hamurun şekli eski halini alıyorsa kıvamı tutmuş demektir.

1 Porsiyon Mayasız Poğaça Kaç Kaloridir?

Maya katılmadın hazırlanan poğaçanın bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Orta boyutlarda bir adet poğaça ise, ortalama 220 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, diyet yapanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. 

Siz de gün sohbetlerinde sunabileceğiniz poğaça tarifleri arıyorsanız, en sevilen çeşitlerinden biri olan tereyağlı peynirli poğaça tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdikleriniz paylaşmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!