ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ MAYASIZ POĞAÇA

Mayasız poğaça

Mayasız poğaça

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mayasız poğaça tarifi için malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 75 gr oda ısısında yumuşatılmış margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un

İçi İçin

  • Beyaz peynir veya lor peyniri
  • ½ demet maydanoz

Üzeri İçin

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Mayasız poğaça Nasıl Yapılır

Adım Adım Mayasız Poğaça Yapımı:

Kahvaltı, öğle araları ve çay sohbetlerinde sık sık tüketilen poğaçalar, birbirinden farklı çeşitlerde sunulmaktadır. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan mayasız poğaça tarifi, pratik çözümler ve püf noktalarıyla birlikte sizleri bekliyor.

  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri, un koymadan derin bir kapta karıştırın. Tüm malzemelerin iyice birbirine karıştığından emin olun.
  • Kullanacağınız unu, azar azar karışımın içerisine ekleyin. 3 bardaktan sonra unu daha kontrollü bir şekilde ilave edin.
  • Bazı unlar değişiklik gösterdiği için koyulacak un miktarını hamuru yoğura yoğura ayarlayabilirsiniz. Hamurun kıvamına göre daha az un ya da daha fazla un kullanabilirsiniz.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra, üzerini streç film ile kapatıp 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Hamur dinlenirken de iç harcını hazırlamaya başlayın. Maydanozları ayıklayıp yıkayın. Ardından ince ince kıyın ve peynirle karıştırın.
  • Hamur dinlendikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avuç içinizde açın. Açılan hamurun içine hazırladığınız peynirli harçtan koyup kenarlarını birleştirin.
  • Yarım ay şekli verilen poğaçayı, yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyarak kenarlarını çatalla bastırın.
  • Tüm hamura şekil verdikten sonra, üzerine çırpılmış yumurta sarısını fırça yardımıyla sürün. Son olarak susam ve çörek otunu da poğaçanın üzerine serpin.
  • Poğaçalarınızı 190 derecede 25 – 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Poğaçaları çok sertleşmeden fırından çıkarın.
  • Poğaçanın yanında servis etmek için tahinli kek tarifine de göz atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. 

Mayasız Poğaçanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Poğaçanın ağızda dağılmasını istiyorsanız, sıvı yağ miktarını ölçülü bir şekilde azaltıp, margarin ve tereyağ kullanın. 
  • Kullanılacak malzemelerin oda sıcaklığında olması, poğaçanın daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
  • Önemli püf noktalarından biri de pişirme derecesinin çok yüksek olmamasıdır. Ayrıca poğaçanın üzeri pembeleşmeye başladığında fırından çıkarabilirsiniz. Fırından çıkan poğaçalar bir süre içten pişmeye devam eder. Bu nedenle çok fazla bekletmek poğaçanın sertleşmesine neden olacaktır. 

Bir Adet Poğaça Kaç Kalori?

  • Orta boyda 60 gramlık bir poğaça yaklaşık 220 kaloridir. 90 gramlık büyük boylarında ise bu miktar ortalama 360 kaloridir. Poğaçanın mayasız olması kalori miktarını düşürse de, içinde kullanılan malzemelere göre besin değerleri değişebilir.

    Siz de sofranızı poğaça tarifleri ile zenginleştirmek istiyorsanız, kısa sürede hazırlanan ev yapımı peynirli poğaça tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.