Pate A Choux (Pataşu Hamuru)

Pate A Choux (Pataşu Hamuru)
27 Ekim 2022

Profiterol ve ekler hamuru olarak da bilinen pate a choux, Fransız mutfağında sık sık tüketilen bir hamur işidir. Hazırlanan hamurun içi, kremalı dolgu ile doldurulur. Üst kısmı ise genellikle çikolata sosuna bulanır. Pate a choux, 'pataşu hamuru' olarak da bilinmektedir. Pataşu hamurunun içini dilediğiniz gibi doldurabilir ve şık bir şekilde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, pataşu hamuru nasıl yapılır birlikte görelim.

Pate a choux hamuru ile hazırlayabileceğiniz profiterol ve ekler tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Pate A Choux (Pataşu Hamuru) için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 7 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
  • Bir tutam tuz
  • 4 adet yumurta
Pate A Choux (Pataşu Hamuru)

Nasıl Yapılır

  1. Un, su ve tereyağını tencereye alarak karıştırın ve ocakta eritin.
  2. Su kaynadığı ve tereyağı eridiği zaman, tuzu ekleyin. Unu spatula yardımıyla ezin.
  3. Karışım hamur kıvamına geldiğinde, 1 dakika spatula ezerek pişirmeye devam edin.
  4. Hamuru temiz mutfak tezgahına yayarak soğumaya bırakın.
  5. Fırını fansız programa alın ve 190 dereceye ayarlayın.
  6. Hamur iyice soğuduktan sonra karıştırma kabına alın ve üzerine yumurtaları teker teker ekleyin.
  7. Tüm yumurtaları ekleyip karıştırdıktan sonra, hamuru sıkma torbasına alın.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve sıkma torbasının ucuna küçük delik açın.
  9. Torbadaki karışımı ceviz büyüklüğünde olacak şekilde tepsiye sıkın.
  10. Baş parmağınızı ıslatın ve hamurların üzerine hafifçe sürün.
  11. Hamurları fırında 10-12 dakika, iki katına çıkana kadar, pişirin. Pataşu hamurunu dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Pataşu hamurunun ununu, elekten geçirerek ekleyin.
  • Unu spatula yardımıyla güzelce ezin.
  • Karışımın boyutlarını ceviz büyüklüğüne göre ayarlayın. Çok büyük olursa, şekilleri bozulabilir.
  • Topların düzgün halde çıkması için, fırını mutlaka fansız programda çalıştırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo