ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ KİVİLİ TARİFLER: KİVİYLE YAPILAN 14 NEFİS TARİF

KİVİLİ TARİFLER: KİVİYLE YAPILAN 14 NEFİS TARİF

Kivi hangi tariflerde kullanılır? Kiviyle yapılan tatlılar nelerdir? İşte, kiviyle yapabileceğiniz birbirinden lezzetli ve pratik 14 farklı tarif:
Kivili Tarifler: Kiviyle Yapılan 15 Nefis Tarif

Kökeni Çin'in güneyindeki Yangtse Vadisine dayanan kivi, sindirime yardımcı olur. Uyku kalitesini artıran bu meyve, bağışıklık sistemini de güçlendirir. C vitamini bakımından çok zengindir. Hem sade bir şekilde tüketilir, hem de tatlı ve smoothie yapımında kullanılır. Besleyici değeri oldukça yüksektir. İşte, kiviyle yapılan 14 farklı tarif:


Yeni Zelanda ve Avustralya tatlısı olarak bilinen pavlova, yumurta akı ve mısır nişastası ile hazırlanır. Porsiyonu yaklaşık 280 kalori değerindedir.


Kiviyi özel günlerde kullanmak isteyenler için, nefis bir önerimiz var. Pandispanya, krema ve kivi dilimleri ile hazırlanan bu pasta ile sevdiklerinize küçük sürprizler yapabilirsiniz.


Kökeni İtalya'ya dayanan panna cotta, hafifliği ile çok sevilen lezzetlerden biridir. Pişmiş krema ismiyle de bilinir. Kiviye ek olarak mevsim meyveleriyle de süsleyebilirsiniz.


Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan kivili irmik tatlısı, antep fıstığı ile süslenerek servis edilir. Hafif olduğu için, yemeklerden sonra tüketmeye uygundur.


Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan sütlacı, kivi ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Eğer cevabınız evetse, 30 dakikada hazırlanan kivili sütlaç tarifinin detaylarına göz atabilirsiniz.


Özel günlerde kendi elleriyle pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yumuşacık keki, kreması ve jölesiyle kivili pasta tarifini, çayın yanında servis edebilirsiniz.


Süt ve yumurta akı ile hazırlanan parfe, dondurulmuş bir tatlı türüdür. Özellikle yaz aylarında tercih edilir. Hazırlanan tatlı, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.


Klasik muhallebiden sıkılanlar için un, süt, kivi ve kakaolu pişmaniye ile hazırlanan pişmaniyeli muhallebi tarifini öneriyoruz.


Kıyır kıyır hamuru ve kremasıyla damaklarda iz bırakacak kivili tart, dilimlenerek servis edilir. Pişirme işleminden sonra mutlaka oda sıcaklığında dinlendirilmesi gerekir.


Tabanı yulaflı bisküvi, ortası krema ve üzeri kivili jöle ile kaplanan bu tatlı, hem pratik, hem de oldukça lezzetlidir. Küçük porsiyonlar halinde sunulur.