Eski zamanlardan beri bereketin ve bolluğun sembolü olan nar, sofralarınızı renklendiriyor. Sayısız faydaları bulunan bu lezzet taneleri ile tatlı ve tuzlu birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Sağlık uzmanlarının özellikle belirli aralıklarla yenilmesini ısrarla önerdikleri nar, vücuda doğal antioksidan takviyesi yapan özel bir meyvedir. Kabuğundan taneleri saran zara kadar potasyum, demir ve C vitamini gibi ihtiyacımız olan temel maddeleri içinde hapseden narla hem çok lezzetli, hem de sağlıklı reçeteleri kolayca hazırlayabilirsiniz. 'Narla hangi yemekler yapılır?' diye merak edenler için en lezzetli tariflerimizi derledik. Narın şifası ve bereketi sofralarınızdan eksik olmasın istiyorsanız haydi mutfağa! İşte, çok lezzetli 16 narlı tarif:
Hem lezzetli, hem de ekonomik olması nedeniyle sofralarımızdan eksik olmayan tavuk bagetleri, nar ekşisi ile bir araya getirdik. Bebek patates, biberiye, kişniş ve nar taneleri ile hazırlanan bu yemeği, davet sofralarında servis edebilirsiniz.
Soya sosu, kuru kayısı ve kuru erik ile süslenen hindi butları, özel nar sosu ile zenginleştirdik. Özellikle yılbaşı, davet gibi kalabalık sofralarda yer verilen nar soslu hindi butları, sevdiğiniz baharatlarla hazırlayabilirsiniz.
Dana eti, soğan ve nar taneleri ile hazırlanan et kavurmayı, fırında kızarmış patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Protein bakımından zengin olan bu yemek, ortalama 30-40 dakikada hazırlanır.
Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz salata tarifleri arıyorsanız, narlı roka salatası tam size göre. Ortalama 15 dakikada hazırlanan narlı roka salatasını, mısır, zeytin, ceviz, domates gibi sevdiğiniz malzemelerle harmanlayabilirsiniz.
Yapımında maş fasulyesi, lor peyniri, nar taneleri ve biber kullanılan bu salata, özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışır. Maş fasulyeli narlı salatayı sunmadan önce özel sosu ile harmanlamayı unutmayın.
Tahin, yeşil zeytin, nohut ve zerdeçal ile hazırlanan bu salata, ortalama 20-25 dakikada sofralardaki yerini alır. Nar taneleri ile zenginleştirilen salata, et ve sebze yemeklerinin yanında sunulabilir.
Beyaz peynir, lor peynir ve nar taneleri ile hazırlanan bu meze, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Hem şık görünümü, hem de lezzeti ile davet sofralarının vazgeçilmezidir.