ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KAVUNLU TARİFLER: KAVUNLA YAPILAN 8 NEFİS TARİF

KAVUNLU TARİFLER: KAVUNLA YAPILAN 8 NEFİS TARİF

Kavun hangi tariflerde kullanılır? Kavunla hangi tatlılar yapılır? İşte, aroması, faydaları ve lezzetiyle mutfaklarımıza konuk olan kavun ile yapabileceğiniz 8 farklı tarif:
Kavunlu Tarifler: Kavunla Yapılan 8 Nefis Tarif

Kabakgiller familyasına ait bir bitki olan kavun, yaz aylarında sık sık tüketilen bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendiren kavun, kalp ve damar sağlığını korumasıyla da bilinir. Aynı zamanda diyabetik nefropati önler. Stresle mücadele etmeye birebirdir. Bağırsakların düzenli ve sağlıklı çalışmasına destek olur. Genellikle sade bir şekilde tüketilen kavun, tatlı, dolma ve içecek yapımında da kullanılır. İşte, kavunla yapabileceğiniz 8 nefis tarif:



Kavun, bal, yağsız süt ve yoğurt ile hazırlanan smoothie, sağlıklı beslenmek isteyenler için idealdir. Özellikle yaz aylarında tercih edilen kavunlu smoothie, 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır.



Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri olan reçel tariflerine bir yenisini daha ekledik. Klasik tariflerden sıkılanlar için yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan kavun kabuğu reçelini öneriyoruz.



Sıcak havalardan bunalanlar için, kavun ve muz aromalı nefis bir dondurma tarifini sizlere sunuyoruz. Yalnızca 5 malzemeden oluşan kavunlu muzlu dondurmayı 30 dakikada hazırlayabilirsiniz.



Kavunu yalnızca tatlı tariflerinde değil, dolma yapımında da kullanabilirsiniz. İçi kıymalı pirinçli harç ile doldurulan kavun dolması, kavun kabuğunun içerisinde sunulur.



Yalnızca 6 malzeme ile hazırlanan chiffon kek, kavun ve pudra şekeri ile tatlandırılır. Çay saatlerinde sunabileceğiniz kavunlu chiffon kek, ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.



Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan sütlacı, bu kez kavun ile tatlandırdık. Salep, pirinç, süt ve kavun ile hazırlanan bu sütlaç, yaz aylarının favorisi olacak.



Yemeklerin yanında sunulan soğuk çay, su, toz şeker ve çay karışımından oluşur. Taze nane yaprakları ve kavun dilimi ile hazırlanan soğuk çay, yaz aylarında ferahlatıcı bir etkiye sahiptir.



İçi kivili muhallebi ile doldurulan kavun sepeti, şık sunumlu tariflerden biridir. İsteğe göre kiraz, vişne, karpuz gibi mevsim meyveleri ile zenginleştirebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!