Kivili İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 2 kivi
- 8 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
Süslemek için
- File Antep fıstığı
Kivili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Süt, toz şeker, küp doğradığınız kiviler ve irmiği geniş bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tatlıyı suyla ıslatılmış bir kek kalıbına alın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirin.
- Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Ilınan tatlıyı buzdolabında alın. En az iki saat dinlendirin. Dinlenen tatlının üzerini file Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?