ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ KİVİLİ İRMİK TATLISI

Kivili İrmik Tatlısı

Kivili irmik tatlısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 kivi
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • File Antep fıstığı

Kivili İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Süt, toz şeker, küp doğradığınız kiviler ve irmiği geniş bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tatlıyı suyla ıslatılmış bir kek kalıbına alın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirin. 
  • Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Ilınan tatlıyı buzdolabında alın. En az iki saat dinlendirin. Dinlenen tatlının üzerini file Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!