KİVİLİ İRMİK TATLISI

Kivili irmik tatlısı
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kivili irmik tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 kivi
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • File Antep fıstığı
Kivili irmik tatlısı hazırlanışı

  • Süt, toz şeker, küp doğradığınız kiviler ve irmiği geniş bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tatlıyı suyla ıslatılmış bir kek kalıbına alın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirin. 
  • Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Ilınan tatlıyı buzdolabında alın. En az iki saat dinlendirin. Dinlenen tatlının üzerini file Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!