Kivili İrmik Tatlısı

Kivili İrmik Tatlısı
22 Şubat 2023

Kivi ve vanilya ile tatlandırılan kivili irmik tatlısını mutlaka deneyin.

Dilerseniz, şerbetle hazırlanan irmik tatlısı tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kivili İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 kivi
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya

Süslemek için

  • File Antep fıstığı
Kivili İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Süt, toz şeker, küp doğradığınız kiviler ve irmiği geniş bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladığında vanilyayı ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. 
  2. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Tatlıyı suyla ıslatılmış bir kek kalıbına alın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirin. 
  3. Ilınması için oda sıcaklığında bekletin. Ilınan tatlıyı buzdolabında alın. En az iki saat dinlendirin. Dinlenen tatlının üzerini file Antep fıstığı ile süsleyin. Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo