ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR KİVİLİ KUP

Kivili Kup

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

11 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kivili Kup Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 kivi
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Portakal peltesi için

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker

Kivili Kup Nasıl Yapılır?

Süt, buğday nişastası, toz şeker ve unu tencereye alın. Mikserle iyice karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kivileri minik parçalar şeklinde doğrayın. Ilınmış muhallebiye ekleyip karıştırın. Muhallebiyi cam kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Buzdolabında bekletip soğutun. Portakal peltesini hazırlamak için tüm malzemeyi tencerede çırpın ve pişirin. Ilındıktan sonra muhallebilerin üzerini portakal peltesiyle doldurun. Kivi dilimleriyle süsleyip soğuk servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!