Kivili Kup

Kivili Kup
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 11 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kivili Kup için

Malzemeler

  • 4 kivi
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Portakal peltesi için

  • 3 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
Kivili Kup

Nasıl Yapılır

Süt, buğday nişastası, toz şeker ve unu tencereye alın. Mikserle iyice karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kivileri minik parçalar şeklinde doğrayın. Ilınmış muhallebiye ekleyip karıştırın. Muhallebiyi cam kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Buzdolabında bekletip soğutun. Portakal peltesini hazırlamak için tüm malzemeyi tencerede çırpın ve pişirin. Ilındıktan sonra muhallebilerin üzerini portakal peltesiyle doldurun. Kivi dilimleriyle süsleyip soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo