Kivili pasta

Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kivili pasta tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı eritilmiş margarin 2 su bardağı pudra şekeri 4 yumurta 1.5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı süt kreması Üzeri için: 4 kivi 1 çorba kaşığı jöle 1 su bardağı ince çekilmiş fındık 1 paket krem şanti 1 su bardağı süt
Kivili pasta Nasıl Yapılır
Margarin ve 1.5 su bardağı pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. 20-25 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba alıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Süt ve nişastayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp sürekli karıştırarak soğutun. Süt kreması ve kalan pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Nişastalı karışıma ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmayı sürdürün.
Keskin bir bıçakla keki enine üçe kesin. Alt katı düz bir tabağa alıp üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Orta katı yerleştirip kalan kremayı sürün ve üçüncü katı yerleştirin.
Kivileri soyup dilimleyin. Jöleyi biraz ılık suyla eritin. Pastanın üzerine kivi dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde dizin. Kivilerin üzerine fırçayla jöle sürün.
Krem şantiyi sütle çırpın. Yarısını pastanın yanlarına sürün ve fındıkla kaplayın. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup pastanın kenarlarına sıkarak süsleyin. Pastanın dış kenarlarını çekilmiş fındıkla kaplayın. Buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Süt ve nişastayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp sürekli karıştırarak soğutun. Süt kreması ve kalan pudra şekerini derin bir kapta iyice çırpın. Nişastalı karışıma ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmayı sürdürün.
Keskin bir bıçakla keki enine üçe kesin. Alt katı düz bir tabağa alıp üzerine hazırladığınız kremanın yarısını sürün. Orta katı yerleştirip kalan kremayı sürün ve üçüncü katı yerleştirin.
Kivileri soyup dilimleyin. Jöleyi biraz ılık suyla eritin. Pastanın üzerine kivi dilimlerini hafif üst üste gelecek şekilde dizin. Kivilerin üzerine fırçayla jöle sürün.
Krem şantiyi sütle çırpın. Yarısını pastanın yanlarına sürün ve fındıkla kaplayın. Kalan krem şantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına doldurup pastanın kenarlarına sıkarak süsleyin. Pastanın dış kenarlarını çekilmiş fındıkla kaplayın. Buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!