ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LÜFER TAVA

Lüfer Tava

Özellikle kasım ve aralık ayında oldukça lezzetli olan lüfer, lezzetli bir tarifle birleşince vazgeçilmez oluyor. Yapımı oldukça pratik olmasının yanı sıra sağlık ve lezzet deposu. Siz ve malzemeleriniz lüfer tava için hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için kağıtta lüferpazılı lüfer ve buharda lüfer tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lüfer Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 1 lüfer
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı mısır unu

Lüfer Tava Nasıl Yapılır?

  • Lüferi temizleyip yıkayın. Sırtından ikiye ayırıp kılçıklarını ayıklayın.
  • Teflon tavada sıvıyağını ısıtın. Fileto edilmiş balığı mısır ununa bulayıp kısık ateşte 15 dakika pişirin.
  • Afiyet olsun.


Püf Nokta 

  • Lüfer tava yanında rokalı salata oldukça yakışacaktır. 


 Tarifte kullanabileceğiniz nefis balık soslarına göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!