Kivili Sütlaç

Kivili Sütlaç
16 Şubat 2023

Ana vatanı Çin olan kivi, ülkemizde en çok Yalova ve Ordu'da yetiştirilir. C vitamini bakımından zengin olan bu meyvenin cilt üzerinde birçok etkisi vardır. Yaşlanmayı ve kırışıklıkları azaltırken, cilt yüzeyine parlaklık sağlar. Sivilce ve lekelerin azalmasını sağlar. Aynı zamanda saçların dökülmesini de engeller. Sütlaç ise, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Hazırsanız, nefis kivili sütlaç nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Kivili Sütlaç Kaç Kaloridir?

  • Kivili sütlacın bir porsiyonu yaklaşık 215 kaloridir. Şeker değeri yüksek olan bu tatlıyı, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Videolu sütlaç tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kivili Sütlaç için

Malzemeler

  • 7 tane kivi
  • Yarım su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 4.5 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı nişasta
Kivili Sütlaç

Nasıl Yapılır

  1. Kivilerin 4 tanesini çatalla püre halinde ezin. 3 tanesini soyup ince halkalar şeklinde dilimleyerek süsleme için ayırın.
  2. Pirinci yıkayıp tencereye alın. 1 bardak suyu üzerine döküp pirinçler suyunu çekinceye kadar haşlayın. 4 bardak sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  3. Fieker ve kalan yarım bardak sütte ezilmiş nişastayı ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilya ve kivi püresini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.  
  4. Servis kaselerinin içini ayırdığınız kivi dilimleri ile süsleyin. Sütlacı paylaştırıp üzerini kivi dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Pirinçlerin yumuşaması ve daha çabuk pişmesi için önceden ılık suda bekletin.
  • Kivileri püre haline getirmek için, mikserden geçirebilirsiniz.
  • Sütlü karışımı, pirinçlerin üzerine yavaş yavaş dökün. Süt kesilirse, sütlacın kıvamını tutturmanız zorlaşacaktır.
  • Sütlacı pişirirken tahta kaşık kullanın ve sık sık karıştırın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo