ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ELMALI BİSKÜVİLİ KUP

Elmalı bisküvili kup

Elmalı bisküvili kup

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı bisküvili kup tarifi için malzemeler

  • 4 orta boy elma
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 200 g yulaflı bisküvi
  • 1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket toz krem şanti

Elmalı bisküvili kup Nasıl Yapılır

  • Elmaları 4’e bölerek çekirdeklerini temizleyin. Kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Kararmamaları için limon suyuyla harmanlayın. Ardından elmaları geniş tabanlı bir tencereye aktarın.
  • Esmer şeker eklediğiniz elmaları, suyunu salıp hafif renk alana kadar orta ateşte soteleyin. Tarçın ve vanilyayı ilave ederek ocaktan alın.
  • Muhallebisi için süt, yumurta sarıları ve nişastayı bir tencereye alıp çırpın. Toz şekeri ilave edin ve karıştırarak orta ısılı ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alın, hafif ılındıktan sonra toz krem şantiyi ilave edip mikser yardımıyla çırpın.
  • Yulaflı bisküvileri elinizle veya robottan geçirerek ufalayın. İnce çekilmiş ceviz içiyle harmanlayın. Cam servis bardaklarına, bir kat bisküvi, bir kat elma ekleyerek malzemeyi paylaştırın. Üzerlerine ılınmış muhallebiyi ve bisküvileri paylaştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.