Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma

Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma
11 Mart 2021

@ipek.bertan İpek Bertan’dan hem hafif, hem şık hem de çok pratik cevizli ve kaymaklı poşe elma tarifi ile karşınızdayız. Elma, antioksidan etkisiyle vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştıran bir meyvedir. Genellikle tatlıların içerisinde kullanılan bu meyve, diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, şık görünümü ve lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak cevizli, kaymaklı poşe elma tarifine başlayabiliriz.

İçinde elma olsun da ne olursa olsun diyenlerdenseniz, nane likörlü elma ve fit elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma için

Malzemeler

  • 5 adet elma
  • 3 su bardağı vişne suyu
  • 4 su bardağı su
  • 10 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 3 top tane karabiber
  • 1 adet yıldız anason
  • 3 yemek kaşığı şeker
Cevizli, Kaymaklı Poşe Elma

Nasıl Yapılır

  1. Elmaların içini oyup limonlu suda bekletin. Diğer bütün malzemeleri tencereye alın ve kaynamasını bekleyin.
  2. Kaynayan şuruba elmaları ekleyin ve ocağın altını kısın. 10 dk elmaların pişmesi için yeterlidir.
  3. Elmaları şuruptan çıkartın, şurubu cam bir kaba alın.
  4. Şurup soğuduktan sonra, elmaları tekrar soğuyan şurubun içerisine koyun ve 1 gün dolapta bekletin.
  5. Bu işlem elmalarınızın daha kırmızı olmasını sağlayacak. 1 gün sonra elmaları ayrı bir kaba alın, şurubun bir kısmını ocakta kıvam alıncaya kadar çektirin.
  6. Servis esnasında elmaların içerisine ceviz, üzerine kaymak ve çektirdiğiniz şuruptan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo