ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI CRUMBLE

Elmalı Crumble

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Crumble Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 elma
  • Yarım limonun suyu
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya

Hamur için

  • 125 gr tereyağı (küp doğranmış)
  • 1+1/4 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı esmer şeker
  • 1 tutam tuz

Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

Meyve olarak her gün her öğün keyifle tüketebileceğiniz elma ile hazırlayacağınız tarifler. Elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın ve geniş bir kaba alın. Limon suyu ekleyip harmanlayın. Şeker, vanilya, tarçın ilave edip iyice karıştırdıktan sonra fırın kabına yayın.

Hamur için tereyağı, un, şeker, tuzu mutfak robotunda kısa aralıklarla çalıştırarak kırıntı kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Hamur parçalarını elmaların üzerine yayın. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:19

elmalı crumble yaparken kırıntı kıvamına nasıl yapabilirim teşekkürler

Misafir 12 Ekim 2016, 17:25

TOZ MALZEMELERİ KARIŞTIRIN. TEREYAĞ VEYA MARGARİNE ? YEDİRE YEDİRE AVUCUNUZDA OVALAYIN KURU TOPAKÇIKLAR OLUŞACAK TIPKI BAYAT EKMEĞİ UFALAR GİBİ 3/1 rini tepsiye yayın üstüne elmalı karışımı eşit şekilde yayınız en üste kalan 3/2 sini dökünüz ( tavsi...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!