ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ ELMALI PASTA

Elmalı Pasta

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Pasta Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 6 yumurta
  • 170 gram toz şeker
  • 160 gr un
  • Yarım çay bardağı portakal suyu

Kreması için

  • 500 ml süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 100 gr margarin
  • 1 paket vanilya

Mereng için

  • 3 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Kenarları için

  • 4 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı Pasta Nasıl Yapılır?

  • Elmaları rendeleyip tarçınla karıştırın ve bekletin. Yumurta sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırın.
  • Toz şekerin yarısını yumurtanın akları ile iyice çırpın. Şekerin diğer yarısını yumurta sarıları ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın.
  • İkisini spatula yardımıyla birbirine karıştırın. Elenmiş un ve portakal suyunu da ekleyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kreması için, süt, yumurta sarısı, şeker, un ve vanilyayı tencereye alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Ocaktan alıp margarin ekleyin ve mikser ya da mutfak robotu ile 5 dakika çırpın.
  • Elmaların suyunu sıkarak bir kaba alın. Soğuyan keki enine ortadan ikiye kesin ve bir katını kelepçeli kek kalıbının tabanına yerleştirin.
  • Elma suyunun yarısını kek tabanının üzerine gezdirip kremayı ekleyin. Diğer kek katını da elma suyu ile ıslatıp kremanın üzerine hafif bastırarak kapatın.
  • Rendelenmiş elmaları spatula yardımıyla pasta ile kalıp arasına yerleştirin.
  • Yumurta aklarını mikserle 3 dakika çırpın. Şekeri kaşık kaşık ekleyip katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
  • Merengi pastanın üzerine yayıp fırın ızgarasında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
  • En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra kalıptan çıkartarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!