ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ELMALI COBBLER

Elmalı Cobbler

Elmalı Cobbler

Sonbahar ayları ile hasat edilen lezzetli elmalar ile yapılacak, lezzetli ve pratik bir tarif. Pişerken mis kokusuyla sizleri mest edecek. Elmalı cobbler için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için meyveli cobbler ve kirazlı cobbler tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Cobbler Tarifi İçin malzemeler

İç harç için;

  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamuru için;

  • 120 gr un 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 5 gr vanilya 
  • 10 gr kabartma tozu
  • 80 gr tereyağı 

Elmalı Cobbler Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için olan malzemelerin tamamı bir kapta birleştirilerek yoğurulur. 
  • Hamur buzdolabında dinlendirilir.
  • Elmalar yıkanır, kabukları soyulur.
  • Küp küp doğranarak bir kaba alınır. 
  • Tarçın ve şeker eklenerek karıştırılır. 
  • Porsiyonluk kaplara elmalar koyularak önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yumuşayana kadar pişirilir. 
  • Hamur açılır ve parçalar kesilerek açılan hamur parçaları kapların üzerine kapak olarak kapatılır. 
  • Fırına tekrar atılarak 20 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirilir. 
  • Afiyet olsun. 


Püf Nokta

  • Üzerinde dondurma ile servis edebilirsiz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!