ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR FIRIN SÜTLAÇ

Fırın sütlaç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırın sütlaç tarifi için malzemeler

Fırın sütlaç malzemeleri

  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı

Fırın sütlaç Nasıl Yapılır

Adım Adım Fırın Sütlaç Yapımı:

Sütlü tatlılar arasında popüler olan sütlaç; Türk mutfağına özgü bir lezzettir. Avrupa ve İskandinavya ülkelerinde de tüketilen bu besinin ana malzemeleri şeker, süt ve pirinçtir. Kalsiyum ve lif değeri yüksek olduğu için, uzun süre tokluk hissi verir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların haftada bir kez tüketmesi önerilir. Eski zamanlarda 'pirinç çorbası' olarak bilinen sütlaç, güveç kaplarına konularak fırında pişirilir. Eğer malzemeler hazırsa, gelin fırın sütlaç nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir hep birlikte görelim ve denenmiş tarifimize başlayalım:

  • Tarife başlarken pirinci ılık suda yarım saat kadar bekletin. Ardından bol suyla yıkayıp süzün.
  • Pirincin üzerine bir bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. Bu karışımı 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.
  • Bir kapta yumurta sarısını çırpın. Üzerine bir kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip ve hızlı bir şekilde çırpın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.
  • Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece kızgın fırında sütlaçların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
  • Özellikle yaz aylarında serinlemek için fırın sütlacı, ev yapımı armut kompostosu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Fırın Sütlacın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sütlacın kızarması için pişirme esnasında içerisine bir adet yumurta sarısı ekleyebilirsiniz. 
  • Sütlacı yumurtasız bir şekilde kızartmak istiyorsanız, nişasta veya pirinç unu ile kıvamını koyulaştırabilirsiniz.
  • Kullanacağınız pirinçlerin küçük olması da önemli püf noktaları arasındadır.
  • Pirinçlerin çiğ kalmaması için mutlaka suda bekletmeli ve pişirdikten sonra çatal ile kontrol etmelisiniz.

1 Porsiyon Fırın Sütlaç Kaç Kaloridir?

  • Pirinç ve süt ile hazırlanan fırın sütlacın bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan bu tarifi küçük porsiyonlarla tüketebilirsiniz.

    Öğle aralarında ve akşam yemeklerinden sonra sunulan sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; düşük kalorili pirinç unlu muhallebi tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:44:52

nERDE bu sütlacın şekeri =)

Misafir12.10.2016 16:54:55

1,5 su bardağının içinde olması:::::)))))))

Misafir12.10.2016 16:55:25

üstü kızarınca spr oluoms hahaha:)

Misafir12.10.2016 16:57:18

simdi soguyorlar, soguyunca puan degerlendirmesi yapacagiz :D

Misafir12.10.2016 16:58:03

süperrrrr

Misafir12.10.2016 16:59:27

gercekten süperrrr oldu tsk ben tepsiye su koymadan atiyordum firina sayenizde suyla denedim cok güzel oldu tekrar tsk

Misafir12.10.2016 16:59:30

çok süper ama malesef yapmıycam

Misafir12.10.2016 17:05:56

40 dakika oldu neredeyse, hala bir kızarma yok üstünde :((

Misafir12.10.2016 17:08:18

gerçekten çok güzel oldu ama şeker oranı benim damağıma göre bir hayli fazlaydı.teşekkürler,daha önce yaptıklarımdan daha kolay geldi.

Misafir12.10.2016 17:08:29

bende denedım ve ılk defa yaptım;harika oldu butun malzemeler tam olcu ne eksık ne fazla tesekkurler.yapmak ısteyenlere kesınlıkle tavsıye edıyorum...

Misafir12.10.2016 17:09:57

bende yaptım fırına attım bakalım nasıl olacakk ıns ıyı olur aksam kaynanamlara rezıl olmak ıstemıyorummm =))

Misafir12.10.2016 17:09:58

harıka gorunuyor sekerını fazla atmıstım ınsss yerınde olurrr tesekkurler

Misafir12.10.2016 17:13:29

tarifi yaptım gerçekten çok güzel oluyor.tam tutan bir tarif.200 derece pişirin kızarsa yeter zaten.mutlaka deneyin

Misafir12.10.2016 17:13:31

BUGDAY NİŞASTASIKOYSAM OLURMU ACABA?

Misafir12.10.2016 17:14:17

Buğday Nişastası mı Mısır Nişastası mı Kullanıyoruz?

Misafir12.10.2016 17:14:23

işallah bende başarıcam :)

Misafir12.10.2016 17:18:32

canım sütlaç çektikçe bunu yapıyorum. ilk gördüğümde tereddüt ederek yaptım.çünki hiç fırın sütlaç yapmamıştım. şu an artık normal sütlaç yapmıyorum :) herkez tarafından çok begenilerek yeniyor. teşekkürler...

Misafir12.10.2016 17:19:14

yapcm ama tutmasa diye korkuyorum.....

Misafir12.10.2016 17:20:26

ben de yaptım ama koyu oldu bayağı,sulu seven arkadaşlar pirinci az koyun bence,tadı güzel afiyet olsun...

Misafir12.10.2016 17:24:44

yaptım oranlarda biraz oynadım. ama mükemmel oldu tarifi paylaştığınız için tşkler emeğinize sağlık.

Misafir12.10.2016 17:26:34

Sütlac`a normalde nişasta konmaz ama konulacaksa pirinc nişastası en uygunudur.

Misafir12.10.2016 17:26:36

Yazıyor ya 1,5 su bardağı şeker, diye iyice bir baksanız

Misafir12.10.2016 17:27:58

fırın derecesi ne olmalı acaba?

Misafir12.10.2016 17:31:00

Guzel ama asiri tatli oldu ki ben 1.5 su bardagindan daha az koydum. 1+1/4 koymustum.Sonradan baska tarifleri arastrdim aslinda 1 su bardagi seker diyor onlarda. Bence de daha iyi olurdu. Sekeru azaltin derim ben.

Misafir12.10.2016 17:31:11

Çok güzel bir tatlı.erken erken yapıyorum.yiyenler dükkan açmam gerektiğini söylüyorlar.misafirlerim bana geleceklerinde özellikle bu tatlıyı istiyorlar.tarifi denemenizi öneririm.tarif için teşekkürler.

Misafir12.10.2016 17:31:18

Tarifi süper çok güzel beğendim

Misafir12.10.2016 17:32:08

1 su bardağı şeker daha iyi oluyor. Geleneksel tatlım haline gelecek yakında yiyen bi daha istiyor :)

Misafir12.10.2016 17:32:18

Şekeri cok fazla oldu ve katı pirinç birazda az olmalı. Katı oldu çünkü biraz :( bir su bardağından az olabilir şeker ..

Misafir12.10.2016 17:32:41

çok güzel şekerini az koyduk güzel oldu

Misafir12.10.2016 17:33:15

Tarif cok guzel ama gercekten sekeri fazla geliyor. Bir su bardagi seker yeterli olur sanirim. Tesekkur ederiz =)

Misafir12.10.2016 17:34:05

tadi cok güzel oldu

Misafir12.10.2016 17:34:58

çokta güzel olmuş çoktaiyi olmüş

Misafir12.10.2016 17:34:59

Bir bardak tozşeker yeterli oluyor.yalnız bu yediğim en güzel sütlaç oldu.teşekkürler

Misafir12.10.2016 17:35:16

canım istedi henüz yapmadım ama inş güzel olur

Misafir12.10.2016 17:35:31

Dün ben bu tarifi yaptım. Şahane ötesi birşey oldu. Herkese tavsiye ediyorum...

Misafir12.10.2016 17:35:33

Yaptım çok güzeloldu yediğim en güzel sütlac. Teşekkürler

Misafir12.10.2016 17:37:35

8 kişilik yapmak istesek mazemeler ikiylemi çarpacaz

Misafir12.10.2016 17:38:57

Bnde simdi yapiyorum umarım güzel olur

Misafir12.10.2016 17:38:58

Yumurta sarisini niye koyuyoruz hiç duymamıştım daha once??

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.