Fit Elmalı Crumble

Fit Elmalı Crumble
06 Mayıs 2024

Yulaf ve buğday unu ile hazırlanan crumble, İngiliz tatlısı olarak bilinir. En popüler çeşidi elmalı crumble olsa da, isteğe göre muz, orman meyvesi veya vişneli olarak da hazırlanabilir. Genellikle dondurma ile birlikte sunulan crumble, hafif bir tatlıdır. Tarçın ve karanfil ile aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, lezzetine hayran kalacağınız fit elmalı crumble tarifine başlayabiliriz. Dilerseniz ziyaretçilerimizin çok beğendiği elmalı kurabiye tarifine de göz atabilirsiniz.

1 Porsiyon Fit Elmalı Crumble Kaç Kaloridir?

  • Fit elmalı crumble tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Bu tarifi diyet listelerinin tatlı bölümüne ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, İngiliz usulü apple crumble tarifini de deneyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Fit Elmalı Crumble için

Malzemeler

Hamuru için

  • 30 g yulaf
  • 45 g tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 g Hinsitan cevizi yağı
  • 25 g Hindistan cevizi şekeri

İç dolgusu için

  • 2-3 adet (500 g) aromalı elma (granny smith, macoun, ya da empire gibi) 
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
  • 50 g pikan cevizi
  • Yarım çay kaşığı tarçın, az tuz, az karanfil, az muskat
Fit Elmalı Crumble

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için; buğday unu, yulaf, hindistan cevizi yağı, tuz ve hindistan cevizi şekerini mutfak robuta koyun ve hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  2. İç dolguyu hazırlamak için elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin.
  3. Üzerine hindistan cevizi şekeri, pikan cevizi, tuz, karanfil, tarçın ve muskat ekleyin.
  4. 23 cm çapında yuvarlak tart kalıbına önce iç dolgu malzemesini, üzerine ise hazırladığınız hamuru yayın.
  5. Tatlıyı 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
Servis Önerisi

Fit elmalı crumble tatlısını, şeftalili dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası
  • Hamurun çıtır çıtır olması için, karışıma bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Kullanacağınız tereyağının soğuk olmasına dikkat edin. Bu sayede hamurun cıvıklaşmasını önleyebilirsiniz.
  • Malzemelerin özdeşleşmesi için önce mikserden veya robottan geçirerek ekmek kırıntısı haline getirin.
  • Dilerseniz, kurutulmuş meyve dilimleri ile aroma katabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo