ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ELMALI KUP

Elmalı kup

Elmalı kup

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Elmalı kup tarifi için malzemeler

Elmalı harç için

  • 4 elma
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı sarı üzüm
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı toz şeker 

Kurabiye için

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 115 g tereyağı 
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat 
  • Bir tutam tuz

Elmalı kup üzeri için

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yulaflı bisküvi

Elmalı kup Nasıl Yapılır

Adım Adım Elmalı Kup Yapımı:

Her mevsim tezgahlarda boy gösteren elma; elma reçeli veya elmalı kurabiye gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı elmalı kup tarifine başlayabiliriz.

  • Elmalı harç için, elmaları soyup küp küp doğrayın. Nişasta, tarçın, üzüm, ceviz içi ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  • Kurabiye için, pudra şekeri, tereyağı, vanilya ve yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru unlanmış tezgaha alarak bir merdane yardımıyla açın. Elma şeklindeki kurabiye kalıbı ile şekil vererek kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 6-8 dakika pişirin. 
  • Üzeri için, süzme yoğurt, labne peyniri ve balı bir kasede çırpın. Pişen elmalı harcı servis kuplarına alın.
  • Üzerine süzme yoğurtlu ve labne peynirli karışımdan bir yemek kaşığı kadar koyup elinizle ufaladığınız yulaflı bisküviden serpin.
  • Elma kurabiyelerini kupların üzerine yerleştirin ve ılık olması için bir kenarda bekletin.
  • Elmalı kupları, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Kup Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiyelerin çıtır olması için margarin kullanmaktan kaçının. Hamuru hazırladıktan sonra 20 dakika dinlendirin.
  • Harç için, elmaları rendeleyerek de hazırlayabilirsiniz. Ceviz içini ufalayarak karışıma ilave edin.
  • Üzerine ekleyeceğiniz sos için yoğurdun yağsız ve süzme olmasına dikkat edin.
  • Dilerseniz meyve parçacıklı yulaflı bisküvi tercih edebilirsiniz.

1 Porsiyon Elmalı Kup Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan elmalı kup tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 340 kaloridir. Şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

Sağlıklı ve pratik bir şekilde hazırlanan meyveli tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, çay sohbetlerinde sunulan şeftalili kek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.