ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ÇİLEKLİ VE ELMALI GALETTE

Çilekli Ve Elmalı Galette

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Ve Elmalı Galette Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 tutam tuz
  • 115 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

İç malzeme için

  • 1 yeşil elma
  • 250 gr çilek
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Kenarları için

  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı file badem

Üzeri için

  • Çilek dilimleri
  • File Antep fıstığı

Çilekli Ve Elmalı Galette Nasıl Yapılır?

  • Çilek ile denediğimiz nefis tariflere siz de sofranızda yer açmalısınız. Sütü ısıtın.
  • Limon suyunu içine ekleyip 15 dakika bekletin. Un, şeker, mısır unu ve tuzu harmanlayıp mutfak robotuna alın.
  • Küp doğradığınız tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görüntüsüne ulaşıncaya kadar karıştırın.
  • Limonlu süt karışımını ilave edin. Hamuru robottan alıp yuvarlayın ve streç filme sarıp 35 dakika soğutun.
  • Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çilekleri doğrayıp birlikte geniş bir kaseye alın.
  • Toz şeker, esmer şeker, vanilya ve nişastayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Hamuru bezelere ayırıp yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
  • Kenarlardan 4-5 cm boşluk bırakıp meyve karışımını hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını üzerine kıvırarak kapatın.
  • Yumurta akı ve sütü karıştırıp hamurun kenarlarına sürün. Toz şeker ve file badem serpiştirerek kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkartıp 20 dakika soğuttuktan sonra üzerini çilek dilimleri ve file fıstık ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!