ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI PANKEK

Elmalı Pankek

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Pankek Tarifi İçin malzemeler

Elma dilimleri için

  • 2 elma
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Pankek için

  • 100 gr un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 70 ml süt
  • 20 gr tereyağı (eritilmiş)

Elmalı Pankek Nasıl Yapılır?

Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısmını oyarak çıkarın ve yuvarlak dilimlere ayırın. Elma dilimleri, şeker, vanilya ve suyu tencereye alıp orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp kağıt havlu üzerinde bekletin. Pankek için un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını ayrı bir kasede çırpın. Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp birer elma dilimini üzerine yerleştirin. Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur ve elma dilimleri bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ilık servis yapın.

Meyve dilimleri ve soslarla süsleyebileceğiniz pankek pasta tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

lazanya 12 Ekim 2016, 17:04

harika görünüyor mutlaka denicem


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!