Elmalı Pankek

Meyve dilimleri ve soslarla süsleyebileceğiniz pankek tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Elmalı Pankek Tarifi İçin malzemeler
Elma dilimleri için
- 2 elma
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Pankek için
- 100 gr un
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- 70 ml süt
- 20 gr tereyağı (eritilmiş)
Elmalı Pankek Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısmını oyarak çıkarın ve yuvarlak dilimlere ayırın.
- Elma dilimleri, şeker, vanilya ve suyu tencereye alıp orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
- Pankek için un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını ayrı bir kasede çırpın.
- Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp birer elma dilimini üzerine yerleştirin.
- Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur ve elma dilimleri bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ilık servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR