ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI PANKEK

Elmalı Pankek

Meyve dilimleri ve soslarla süsleyebileceğiniz pankek tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Pankek Tarifi İçin malzemeler

Elma dilimleri için

  • 2 elma
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Pankek için

  • 100 gr un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 70 ml süt
  • 20 gr tereyağı (eritilmiş)

Elmalı Pankek Nasıl Yapılır?

  • Elmaların kabuklarını soyup çekirdekli kısmını oyarak çıkarın ve yuvarlak dilimlere ayırın.
  • Elma dilimleri, şeker, vanilya ve suyu tencereye alıp orta ateşte 6-7 dakika pişirin. Elma dilimlerini tavadan alıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
  • Pankek için un, kabartma tozu, vanilya ve şekeri bir kasede harmanlayın. Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını ayrı bir kasede çırpın.
  • Un karışımını ekleyip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtın. Fırça ile çok hafif ayçiçeği yağı sürün ve hamurdan 2 yemek kaşığı kadar tavaya alıp birer elma dilimini üzerine yerleştirin.
  • Önlü arkalı hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur ve elma dilimleri bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!