ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ELMALI CİDER DONUT

Elmalı Cider Donut

Elmalı Cider Donut

Elmalı cider donut, elma şırası ile yapılan bir donut türüdür. Elma ve tarçının birleşiminden çıkan koku ile hafızalarda unutulmaz izler bırakır. Özellikle sonbaharın vazgeçilmezi olan bu lezzetli tarif için malzemeleriniz hazırsa, elmalı cider donut tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Meksika usulü donut, pastane usulü donut ve muzlu donut tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Cider Donut Tarifi İçin malzemeler

  • 700 ml elma şırası
  • 200 gr toz şeker
  • 4,5 çay kaşığı öğütülmüş tarçın, bölünmüş
  • 475 gr un
  • 135 gr esmer şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı öğütülmüş muskat 
  • 6 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş ve soğutulmuş
  • 2 büyük yumurta, hafifçe çırpılmış 
  • 2 su bardağı bitkisel yağ

Elmalı Cider Donut Nasıl Yapılır?

  • Elma şırasını bir tencereye alarak yüksek ateşte kaynatın. 700 ml’den geriye 250 ml kalan kadar kaynatmaya devam edin. Kenara alarak soğutmaya bırakın.
  • Küçük bir kapta şeker ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırarak kenara alın.
  • Büyük bir kapta un, esmer şeker, kabartma tozu, tuz, kabartma tozu, muskat ve kalan tarçını birleştirin.
  • Başka bir kapta tereyağı, yumurta ve elma şırasını çırpın. Kuru malzemeler ile birleştirerek spatula yardımı ile karıştırın. Yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin. 
  • Hamuru ikiye bölün donut şeklinde parçalar kesin. 
  • Tencereye yağı alın ve 190 dereceye kadar ısıtın. Hazırladığınız çörekleri arkalı önlü pişirin. 
  • Sıcakken daha şekerli tarçınlı karışımda harmanlayın ve ılık servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!