Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği

Bayramda ne yemek yapsam? diye düşünenler için, kuzu haşlamadan sac kavurmaya, bayram kebabından etli fasulyeye en lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, Kurban Bayramı'na özel 18 nefis et yemeği tarifi:
Kurban Bayramı İçin Denemeniz Gereken 18 Nefis Et Yemeği
03 Temmuz 2023, 10:03

Sofralar kurulsun, yapılsın en güzel yemekler.. Bayram sofralarının yeri bir başkadır Türk mutfaklarında. En güzel yemekler çıkar sofraya, küçük büyük herkes toplanır yemeklerin başında. Sohbet eşliğinde yenilen yemeklerin tadı başka hiçbir yerde yoktur. Peki, Kurban bayramında hangi yemekler yapılır? Sofralarınızı donatmanızı sağlayacak en lezzetli et yemeklerini sizler için yazımızda derledik. Listedeki yemekleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına bayram yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, bayram sofralarını ziyafete çevirecek en lezzetli 18 yemek:

  1. Kuzu Haşlama

kuzu haşlama

Kurban Bayramında denemeniz gereken lezzetlerin başında kuzu haşlama geliyor. Porsiyonu 90 kalori olan kuzu haşlamayı, kuzu incik, havuç, patates ve soğan ile hazırlayabilirsiniz.

  1. Sebzeli Sac Kavurma

sac kavurma

Leziz mi leziz bir sac kavurmaya kim hayır diyebilir ki? Yağsız dana eti, havuç, domates, patlıcan ve biberin sac adı verilen tavada pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, akşam öğünlerinde sunulur. Sac yerine yapışmaz tava da kullanılabilir.

  1. Bayram Kebabı

bayram kebabı

Bayram sofraları kebapsız olmak elbet. Bonfile etinin kuşbaşı şeklinde doğranıp, patates, havuç, bezelye ve kereviz sapıyla birlikte pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, bayramın ilk günü sunabileceğiniz tariflerden biridir.

  1. Etli Kuru Fasulye

etli kuru fasulye

Türk mutfağı denildiğinde akla gelen ilk yemeklerden biri de kuru fasulyedir. Kuşbaşı şeklinde doğranmış dana eti ile hazırlanan bu yemek, 45 dakikalık pişirme süresinin ardından pilav ve cacık eşliğinde servis edilebilir.

  1. Beyran Çorbası

beyran çorbası

Kuzu incik, pirinç, salça ve sarımsak ile hazırlanan beyran çorbası, özellikle sabah saatlerinde tercih ediliyor. Orijinali 13 saatte hazırlansa da, pratik beyran çorbasını evde 1 saatte kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Dana Eti Haşlama

dana haşlama

Kemikli et ile ne yapacağını bilemeyenler için de bir önerimiz olacak. Patates, havuç ve kemikli dana eti ile hazırlanan bu yemeği, bulgur pilavı ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. Mangalda Kuzu Pirzola

mangalda kuzu pirzola


Mangal yapmaya doyamayanları da böyle alalım. İnce ince dilimlenmiş kuzu pirzolaları, hardal, yoğurt, salça ve baharatlarla marine edin. Bu şekilde 2 saat dinlendirdikten sonra domates ve biber ile birlikte mangalda pişirin. Mangalda kuzu pirzolayı pilav ve turşu ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Edirne Usulü Ciğer Tava

ciğer tava

Ciğerin temizlenip ince ince dilimlenmesi ve una bulandıktan sonra kızgın yağda pişirilmesiyle hazırlanan ciğer tava, hem öğle, hem de akşam menülerine uygundur. Sumaklı soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.

  1. İşkembe Çorbası