ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KURBAN BAYRAMI İÇİN 18 NEFİS ET YEMEĞİ

KURBAN BAYRAMI İÇİN 18 NEFİS ET YEMEĞİ

Bayramda ne yemek yapsam? diye düşünenler için, Kurban Bayramı'na özel birbirinden lezzetleri tarifleri bir araya getirdik. İşte, Kurban Bayramı'na özel 18 nefis et yemeği..
Kurban Bayramı İçin 17 Nefis Et Yemeği

Sofralar kurulsun, yapılsın en güzel yemekler.. Bayram sofralarının yeri bir başkadır Türk mutfaklarında. En güzel yemekler çıkar sofraya, küçük büyük herkes toplanır yemeklerin başında. Sohbet eşliğinde yenilen yemeklerin tadı başka hiçbir yerde yoktur. Peki, Kurban bayramında hangi yemekler yapılır? Sofralarınızı donatmanızı sağlayacak en lezzetli et yemeklerini sizler için yazımızda derledik. Listedeki yemekleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına bayram yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, bayram sofralarını ziyafete çevirecek en lezzetli 18 yemek:



Bayram sofrası denildiğinde ilk akla gelen kavurmadır elbet. Taze et ile hazırlanan kavurmanın ana malzemeleri kuşbaşı et ve baharatlardır. İsteğe göre koyun, kuzu veya dana etiyle hazırlanabilir.



Hafif yemek sevenleri buraya alalım. Protein deposu olarak bilinen kuzu incikleri patates, havuç, soğan ve maydanoz ile buluşturduk ve ortaya nefis bir sonuç çıktı.



Leziz mi leziz bir sac kavurmaya kim hayır diyebilir ki? Bir de içerisine bol sebzeler ekledikten sonra tadından yenmez bu yemek. Yağsız et ile hazırlanan kavurma, sacda pişirildikten sonra sofranın ortasına konulur ve ekmek bandıra bandıra yenilir.



Bayram sofraları kebapsız olmak elbet. Fakat bu kebap diğerlerine göre daha farklı. Bonfile eti ve çeşitli garnitür malzemeleri ile hazırlanan bayram kebabı, sofranın yıldızı olacak bizden söylemesi.



Türk mutfağı denildiğinde akla gelen ilk yemeklerden biri de kuru fasulyedir. Yanına bir de pilav ve cacık oldu mu, yemeyen kalmaz. Bayram sofralarına özel olarak kuru fasulyeyi dana eti ve arnavut biberi ile tatlandırmayı unutmayın.



Antep'in en özel yemekleri arasında yer alan beyran çorbası, özel lokantalarda yaklaşık 13 saatte hazırlanıyor. Fakat biz 1 saatte hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarifi sizle paylaşıyoruz.



Kemikli et ile ne yapacağını bilemeyenler için de bir önerimiz olacak. Sağlık açısından birçok faydası bulunan dana etini, sebzelerle zenginleştirerek sunabilirsiniz.



Mangal yapmaya doyamayanları da böyle alalım. İnce ince dilimlenmiş kuzu pirzolaları, marine sosu ile harmanladıktan sonra size yalnızca ızgarada pişirmek kalıyor. Mangalda kuzu pirzolayı pilav ve turşu ile birlikte servis edebilirsiniz.