Peynirli Ve Cevizli Erişte

Peynirli Ve Cevizli Erişte
18 Nisan 2024

İlk kez Asya'da hazırlanan erişte, kısa süre içinde dünyaya yayılmaya başlamıştır. Demir, protein ve fosfor değeri yüksek olan bu besin, genellikle kış için hazırlanır ve 3 ay boyunca saklanabilir. Çin'de 'la mien', Amerika'da 'noodle', Orta Asya'da ise 'kesme' olarak adlandırılır. Kurutularak saklanan eriştenin içerisinde, kalsiyum deposu olarak bilinen beyaz peynir ve zihinsel gelişimin önemli destekçilerinden olan ceviz kullanılır. Dilerseniz, el emeğiyle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan peynirli cevizli erişte tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Peynirli Ve Cevizli Erişte için

Malzemeler

  • 500 gr erişte
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 100 gr beyaz peynir
Peynirli Ve Cevizli Erişte

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye zeytinyağı ve tuzu ilave edip kaynatın. Erişteleri kaynayan suda haşlayıp suyunu süzdürün.
  2. Tereyağını tavada eritin ve erişteye ilave edip karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Cevizi küçük parçalara ayırın ve peyniri çatalla ezin. Erişteyi tabağa alın. Ceviz ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
  4. Peynirli ve cevizli erişteyi, zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli ve Cevizli Eriştenin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hazır erişte yerine ev yapımı erişte kullanabilirsiniz. Hamurun kıvamını tutturabilmek için, yüksek proteinli un kullanın. Böylece hamuru daha kolay açabilir ve katlarına ayırabilirsiniz.
  2. Eriştelerin kırılmasını önlemek için, yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.
  3. İsteğe göre beyaz peynir yerine rendelenmiş kaşar peyniri veya keş peyniri kullanabilirsiniz.
  4. Cevizlerin acılığını gidermek için, kabuklarını soyabilir veya rendeleyebilirsiniz.
  5. Fazla kalan erişteleri saklamak için, bez torba kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Peynirli ve Cevizli Erişte Kaç Kaloridir?

Peynirli ve cevizli eriştenin bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz hamur işi tariflere göz atarak sofralarınızı renklendirebilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo