ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER PEYNİRLİ VE CEVİZLİ ERİŞTE

Peynirli Ve Cevizli Erişte

İlk kez Asya'da hazırlanan erişte, kısa süre içinde dünyaya yayılmaya başlamıştır. Demir, protein ve fosfor değeri yüksek olan bu besin, genellikle kış için hazırlanır ve 3 ay boyunca saklanabilir. Çin'de 'la mien', Amerika'da 'noodle', Orta Asya'da ise 'kesme' olarak adlandırılır. Kurutularak saklanan eriştenin içerisinde, kalsiyum deposu olarak bilinen beyaz peynir ve zihinsel gelişimin önemli destekçilerinden olan ceviz kullanılır. Dilerseniz, el emeğiyle hazırlanan ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan peynirli cevizli erişte tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

3 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynirli Ve Cevizli Erişte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr erişte
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 100 gr beyaz peynir

Peynirli Ve Cevizli Erişte Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye zeytinyağı ve tuzu ilave edip kaynatın. Erişteleri kaynayan suda haşlayıp suyunu süzdürün.
  • Tereyağını tavada eritin ve erişteye ilave edip karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.
  • Cevizi küçük parçalara ayırın ve peyniri çatalla ezin. Erişteyi tabağa alın. Ceviz ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
  • Peynirli ve cevizli erişteyi, zeytinyağlı taze fasulye ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli ve Cevizli Eriştenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hazır erişte yerine ev yapımı erişte kullanabilirsiniz. Hamurun kıvamını tutturabilmek için, yüksek proteinli un kullanın. Böylece hamuru daha kolay açabilir ve katlarına ayırabilirsiniz.
  • Eriştelerin kırılmasını önlemek için, yarım çay bardağı süt ilave edebilirsiniz.
  • İsteğe göre beyaz peynir yerine rendelenmiş kaşar peyniri veya keş peyniri kullanabilirsiniz.
  • Cevizlerin acılığını gidermek için, kabuklarını soyabilir veya rendeleyebilirsiniz.
  • Fazla kalan erişteleri saklamak için, bez torba kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Peynirli ve Cevizli Erişte Kaç Kaloridir?

Peynirli ve cevizli eriştenin bir porsiyonu, yaklaşık 135 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde sunabileceğiniz hamur işi tariflere göz atarak sofralarınızı renklendirebilir, yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!