2023 Nisan Ayının En Beğenilen Tarifleri

Ramazan ayı ve bayramla birlikte dolu dolu geçen bir Nisan ayını geride bıraktık. Okurlarımızın Nisan ayı boyunca en çok beğendiği tarifleri yazımızda derledik. İşte, 2023 Nisan ayı boyunca okurlarımız tarafından çok sevilen 10 tarif:
2023 Nisan Ayının En Beğenilen Tarifleri
03 Mayıs 2023, 17:05

2023 Nisan ayı hem Ramazan, hem de bayram nedeniyle dolu dolu geçti. Kalabalıkların bir araya geldiği sofralar kurduk, en sevdiğimiz tariflere sofralarımızda yer verdik, farklı tatlar denedik ve bir ayı daha geride bıraktık. İşte, Nisan ayı boyunca okurlarımız tarafından çok beğenilen 10 tarif:

  1. Vardabit

vardabit

Kuru fasulye ve tahin ile hazırlanan, Adana'nın yöresel lezzeti vardabit paçası, Nisan ayının en gözde tarifi oldu. Yemeklerin yanına çok yakışan vardabiti hala denemediyseniz, sizi mutfağa alalım.

  1. Yulaf Lapası

yulaf lapası

Yalnızca 4 malzemeden oluşan yulaf lapası, Ramazan ayında kilo kontrolü dikkat etmek isteyenlerin favorileri arasına girdi. Yaz hazırlığı yapıyorsanız, yulaf lapası tarifini mutlaka defterinize kaydedin.

  1. Ramen

ramen

Tavuk, ramen, zencefil, yumurta ve soya sosu gibi farklı lezzetleri bir araya getiren ramen, Japon mutfağından dünyaya yayılan bir yemektir. Nisan ayında yeni tatlar denemek isteyenler, ramen tarifimizi çok sevdi.

  1. Mısır Çorbası

mısır çorbası

Ramazan ayında yemeğe başlamanın en sağlıklı yolu, bir kase sıcak çorbadır. Nisan ayında en çok beğenilen çorbamız, Karadeniz usulü mısır çorbası oldu.

  1. Fırında Karışık Sebze

fırında karışık sebze

Kış aylarının bitmesi ve bahar aylarının gelmesiyle birlikte, pazar tezgahlarındaki sebzeler de yerini mevsim güzellerine bırakmaya başladı. Tam da bu yüzden, Nisan ayında tüm beğenileri fırında karışık sebze tarifi topladı.

  1. İzmir Köfte

izmir köfte

Kıyma, soğan ve domates sosu ile hazırlanan İzmir köfte, Nisan ayının favorileri arasında girmeyi başardı. Porsiyonu yaklaşık 105 kalori olan İzmir köfteyi, beslenme listenize ekleyin.

  1. Kuru Mayalı Poğaça

kuru mayalı poğaça

İç harcı peynir ve maydanoz ile doldurulan kuru mayalı poğaça, çay saatlerinin ve sahurun vazgeçilmezleri arasına girdi. Dilerseniz, iç harcında farklı malzemeler kullanabilirsiniz.

  1. Kuru Fasulye

kuru fasulye

Hem faydalarıyla, hem de lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olan kuru fasulye, Nisan ayında da mutfağımıza konuk oldu. Dilerseniz, et veya pastırma ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Guacamole Sos

guacamole sos

Meksika mutfağıyla özdeşleşen guacamole sos, avokado, jalapeno biberi ve soğan ile hazırlanır. Yemeklerin yanına çok yakışan bu sosu, mutlaka defterinize kaydedin.

  1. Yalova Sütlüsü

yalova sütlüsü

Hem Ramazan ayı, hem de bayramda baklavanın yeri bir başkadır. Ancak bu sene Nisan ayının favori tatlısı, sütlü şerbetle zenginleştirilen Yalova sütlüsü oldu. Yoksa, siz hala denemediniz mi?

Şunlara da göz atın;

  1. Çalışanlar için pratik yemek tarifleri
  2. Pratik çorba tarifleri
  3. Ana yemek tarifleri
  4. Düşük kalorili fırın yemekleri
  5. Kolay tatlı tarifleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo