ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ RAMEN

Ramen

Ramen

Çorba içinde servis edilen ramen, Japon mutfağına özgü bir yemektir. Bir tür erişte yemeği olan ramen, Uzak Doğu'nun her yerinde popülerdir. Yemeğin birbirinden farklı çeşitleri de mevcuttur. Çorba ve eriştenin birleşiminden oluşan bu yemek yöreye ve aşçıya göre farklı şekillerde hazırlanabilir. Çorbanın içerisinde kullanılan eriştenin adı ramendir. Ancak ramen makarnası bulamıyorsanız, spagetti makarnası veya noodle ile de hazırlayabilirsiniz. Peki, ramen nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ev yapımı ramen tarifine başlayabiliriz.

Uzak Doğu mutfağının sevilen lezzeti siyah pirinç pilavı tarifini de deneyebilirsiniz. Farklı kültürlerin yemekleri tatmayı seviyorsanız, Meksika usulü taco tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ramen Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gram tavuk
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 paket ramen (noodle da kullanabilirsiniz.)
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz

Üzeri için:

  • 100 gram soya filizi
  • 3-4 dal taze soğan (yalnızca yeşil kısımları)

Ramen Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencerenin içerisine 2 bardak su ve tavukları ekleyin.
  • Üzerine rendelenmiş zencefil, sarımsak, tuz ve yeşil soğanı da ekleyerek yaklaşık 30 dakika haşlayın.
  • Ardından suyun içinden haşlanan tavukları alın ve didikleyin.
  • Suyu süzgeçten geçirerek başka bir tencereye aktarın.
  • Suyun içerisine susam yağı ve soya yağını ilave edin. Bu suyu 15 dakika boyunca kaynatın.
  • Farklı bir tencereye 2 bardak su ekleyin ve kaynatın. Su kaynamaya başladığında içerisine ramenleri ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Ramen yumuşayıncaya kadar pişirin. Ramenleri süzdükten sonra bir kabın içerisine alın.
  • Susam yağıyla birlikte kaynayan sudan bir kepçe alın ve ramenin üzerine dökün.
  • Ramenlerin üzerine haşlanmış yumurta, haşlanmış tavuk parçaları, soya filizi ve taze soğan ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Ramen Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce bahsettiğimiz gibi eğer ramen makarnası bulamazsanız, noodle veya spagetti makarnası da kullanabilirsiniz.
  • Tavukları didiklemek yerine küçük parçalar halinde de doğrayabilirsiniz.
  • Ramenin içerisine ekleyeceğiniz taze soğanın yalnızca yeşil kısımlarını kullanın.

1 Porsiyon Ramen Kaç Kalori?

  • Ramenin bir porsiyonu, yaklaşık 370 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!