ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER PRATİK ÇORBA TARİFLERİ: MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN 10 NEFİS ÇORBA TARİFİ

PRATİK ÇORBA TARİFLERİ: MUTLAKA DENEMENİZ GEREKEN 10 NEFİS ÇORBA TARİFİ

Pratik çorba çeşitleri nelerdir? İşte, yemeğe sıcak bir başlangıç yapmanızı sağlayacak, birbirinden lezzetli ve pratik 10 çorba tarifi:
Pratik Çorba Tarifleri: İçinizi Isıtacak 10 Nefis Çorba Tarifi

Çeşit çeşit yemeklerle donatılacak bir sofranın ilk konuğudur çorbalar. Aynı zamanda sofraya gelen ana yemeklerin de en lezzetli tamamlayıcısıdır. Geleneksel mutfağımızda özel bir yere sahip olan çorba tarifleri, zengin içeriği ve kolay yapımıyla ülkemizde çok sevilir. 'Her derde deva' deyiminin sofradaki karşılığıdır. İşte, tam da bu yüzden sizler için pratik çorba tariflerini derledik. İşte, mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken 10 nefis çorba tarifi:



Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı mantı 
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 5 su bardağı et suyu
  • 3 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet soğan 
  • 1 diş sarımsak


Yapılışı: Soğan ve sarımsaklar kavrulur ardından salca eklenir ve kokusu çıkıncaya dek kavrulur. Baharatlar eklenir. Nanenin kokusu çıkması beklenir ardından önceden hazırlanmış et su eklenir ve mantı ve nohut eklenerek haşlanıncaya kadar pişirilir. Kıyılmış maydanoz ile servis edebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • Dış köftesi için:
  • 1, 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • İç malzemesi:
  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Toz biber
  • Tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 200 gram haşlanmış et (suyunu kullanmak için)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ ve tuz
  • Et suyu 
  • Kimyon 


Yapılışı: Dış köftesini yapmak için bulgur ıslatılır. Islatmak için ılık su kullanılır. Yumuşadıktan sonra içerisine salça ve baharatlar eklenir ve yoğrulur. Ardından yumurta ve un eklenir ve tekrar yoğrulur. Ayrı bir tavada soğan kıyma kavrulur ve baharatlarla tatlandırılır. Soğutulur. Bulgur karışımını açıp içine kıymalı harçtan koyulur ve kapatılır. Hamurdan boş olarak da küçük boyutlarda yapılır ve un serpilmiş tepsiye konulur. Un yapışmasını önleyecektir. Yapılan köfteler pişene kadar haşlanır. Ayrı bir tencereye yağ ve salça alınır ve kavrulur. Üzerine et suyu köfteler ve nohutlar eklenir. Köfteler ve pişip malzemeler özdeşleşince altı kapatılır.  



Malzemeler;

  • 250 gr haşlanmış buğday
  • 200 gr haşlanmış nohut
  • 100 gr mısır
  • 1 demet dereotu
  • Yoğurt
  • Soğuk su
  • Tuz


Yapılışı: Önceden ıslatılmış ve ardından haşlanmış buğday, nohut ve mısır, yoğurt ile karıştırılır. Su eklenir tuz ve dereotu eklenerek karıştırılır. Kıvamını damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.



Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 6 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı erişte 
  • Yoğurt (isteğe göre) 


Yapılışı: Tencereye soğanlar alınır, kavrulur. Üzerine salça eklenir ve baharatlar ile tatlandırılır. Nanenin kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine varsa et suyu yoksa normal su eklenir. İçerisine yeşil mercimekler atılır ve pişmeye yakın oluncaya kadar kaynatılır. Mercimekler tam pişmeden içine erişteler atılır. 15 dakika mercimekler ve hamur pişirilir ve servis edilir.  



Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım limon suyu
  • 5 su bardağı su
  • Üzeri için;
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane 


Yapılışı: Pirinçler yıkanarak haşlanır. Pirinçlerin üzerine çorbaya yetecek kadar su eklenir ve tekrar kaynatılır. Suyun içine haşlanmış nohutlar da atılır ve kaynatılmaya devam edilir. Ayrı bir kasede terbiye için un yoğurt limon suyu karıştırılır ve kestirmeden çorbaya eklenir. Çorbaya eklenirken sıcak sudan terbiyeye eklenerek koyulmalıdır. Köftesi için kıyma, soğan, tuz ve karabiberi yoğrulur. Küçük toplar yapılır ve kızgın tereyağında kızartılır. Üzerine nane eklenerek çorbanın üzerine dökülür ve servis edilir.



Malzemeler;

  • Yarım su bardağı aşurelik buğday
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • Yeteri kadar su
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 kaşık tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber  


Yapılışı: Buğday ve nohut önceden haşlanır. Kenara alınır. Ayrı bir tencerede yıkanmış mercimek pişirilmeye bırakılır. Mercimekler piştikten sonra üzerine buğday ve nohut eklenir. Ayrı bir tavada tereyağında soğan ve salça kavrulur. Baharat ile tatlandırılır. Üzerine su ekleyip kaynayan çorba ile birleştirin ve tüm malzemeler özdeşleşinceye dek pişirin.  



Malzemeler;

  • 1 fincan pirinç
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincan un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane 


Yapılışı: Pirinçler 2 su bardağı su ile haşlanır. Ardından kalan su eklenir. Ayrı bir kasede terbiye için un, yumurta, yoğurda bir bardak su eklenir ve çırpılır. Pirinçler haşlandıktan sonra terbiye ve su ılışlanarak çorbaya aktarılır. Tuz eklenerek kaynatılır ve kapatılır. Ayrı bir tavada tereyağı ve nane yakılır. Dilerseniz bir kısmını üzerine bir kısmını içine koyabilirsiniz.