Fırında Karışık Sebze

Fırında Karışık Sebze
01 Eylül 2023

Vitamin bakımından çok zengin olan sebze yemekleri, fırında pişirildiğinde besin değerlerini kaybetmiyor. Yüksek oranda lif içeren sebze yemeğine, diyet ve sporcu listelerinin ilk sıralarında yer verilir. Kalp sağlığına dost olan bu besinler, uzun süre tokluk hissi sağlar. Zengin potasyum içerikleri sayesinde, kemik erimesi riski en aza düşer. İçerisine ekleyeceğiniz malzemeler ile lezzetine lezzet katabilir yanında yoğurtla tüketebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, kısa sürede hazırlanan fırında karışık sebze tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Fırında Karışık Sebze Kaç Kaloridir?

  • Kolayca hazırlayabileceğiniz karışık sebzelerin bir porsiyonu, yaklaşık 45 kaloridir. Tarifimizi ana yemeklerin yanında aperitif olarak da sunabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Fırında Karışık Sebze için

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 4 domates
  • 2 patates
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Kekik
  • Biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
Fırında Karışık Sebze

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuklarını soyun. Kabak, patlıcan, domates ve patatesleri halka dilimleyin.
  2. Bir kapta zeytinyağı, kekik, biberiye, tuz ve karabiberle birlikte bütün doğranmış sebzeleri iyice harmanlayın. Kullanacağınız tepsinin altına yağlı kağıt serin.
  3. Bir tavanın içine zeytinyağı, domates ve sarımsakları ekleyin ve kavurun.
  4. Hazırladığınız tepsiyi, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Domates ve sarımsakları da üzerine ilave edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Fırında karışık sebze yanına sade makarna ve ev yapımı yoğurt en çok yakışan ikilidir. İsteğe göre öncesinde çorba içebilirsiniz. 

Püf Noktası
  • Öncelikle kullanacağınız malzemelerin taze ve organik olmasına özel gösterin.
  • Domateslerin bir kısmını sos yaparken, diğer kısmını ise dilimleyerek kullanabilirsiniz. 
  • Kullanılacak malzemeleri orta boyutlarda keserek pişirme işlemini kısaltabilirsiniz.
  • Sos olarak üzerine yoğurt ve nar ekşisi ekleyebilir, dereotu veya maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo