Sağlıklı Smoothie Tarifleri: Hafif ve Lezzetli 17 Smoothie Tarifi
Smoothie nedir, nasıl yapılır? Diyet listelerinde sık sık yer verilen en lezzetli smoothie tariflerini sizler için derledik. İşte, tazeleyici ve ferahlatıcı etkisiyle, meyve ve sebzelerle hazırlanan 17 smoothie tarifi:

Smoothie, taze meyve ve sebzelerin sıkılmasıyla hazırlanan bir içecektir. Özellikle diyet yapanlar ve sporcular tarafından sık sık tüketilir. Detoks sürecinde hücresel yenilenmeyi desteklemek için meyve ve sebzelerin çiğ hallerine mutlaka yer verilmelidir. Ancak bu besinler sade bir şekilde tüketilmemeli, bunun yerine sıvı hale getirilmelidir. Blender, katı meyve sıkacağı veya mutfak robotunu kullanarak evde kendi smoothielerinizi hazırlayabilirsiniz. Renkleriyle kendilerine çeken, tadıyla cezbeden smoothieler sağlıklı ve hafif beslenmek isteyenler için ideal. Peki, smoothie nasıl yapılır, çeşitleri nelerdir? İşte, güne enerjik başlamanızı sağlayacak 17 farklı smoothie tarifi:


  1. Muzlu Smoothie


Kilo vermeye yardımcı olan muz ile hazırlanan bu smoothie, bal ve süt eşliğinde sunulur. Yaklaşık 10 dakikada hazırlanan muzlu smoothie, bağırsak hastalıklarının iyileşmesine de katkıda bulunur.


  1. Ispanaklı Smoothie


B, C ve E vitamini bakımından zengin olan ıspanak, zayıflamaya yardımcı olur. Ispanağa ek olarak maydanoz ve salatalık ekleyerek sağlıklı bir smoothie hazırlayabilirsiniz.


  1. İncirli Smoothie


Lif oranı yüksek olan inciri, chia tohumu ve muz ile karıştırarak nefis bir smoothie hazırlayabilirsiniz. Düzenli tüketildiğinde kemik gelişimine de katkı sağlar.


  1. Meyveli Smoothie


Ahududu, muz, portakal ve yoğurt karışımıyla leziz bir smoothie hazırlamaya ne dersiniz? 5 dakikada hazırlanan meyveli smoothie, günde bir kez tüketebilirsiniz.


  1. Pancarlı Smoothie


Antioksidan ve lifli yapısıyla kilo vermeye yardımcı olan pancar, vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Uzun süre tok kalmanızı sağlar. Yapılan tıbbi araştırmalar sonucunda ödem atmayı da kolaylaştırır.


  1. Yaban Mersinli Dondurmalı Smoothie


Kilo verme programlarına katkı sağlayan yaban mersinini, dondurma, badem sütü ve bal ile karıştırarak lezzetli bir smoothie hazırlayın. Bu smoothie'yi yemeklerden 1 saat önce tüketebilirsiniz.


  1. Kivili Mango Smoothie


Mango, kivi ve limon suyu ile hazırlanan smoothie, ciltteki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda bağışıklığın güçlenmesine de katkı sağlar.


  1. Semizotlu Yeşil Smoothie


Semizotu, kivi, kinoa tohumu, kabak çekirdeği ve muz ile hazırlayabileceğiniz yeşil smoothie, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Vücuda enerji verir ve dinç kalmanızı sağlar.


  1. Yeşil Smoothie


Detoks olarak da uygulanan yeşil smoothie, salatalık, kereviz sapı, ıspanak, maydanoz, nane ve havuç ile hazırlanır. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde hastalık direncini arttırır.


  1. Mango Smoothie


Ananas, mango ve zencefil karışımıyla hazırlanan mango smoothie, kalp fonksiyonlarını destekler. Zayıflatıcı etkileriyle de bilinir. Aşırı tüketimden kaçınılmalıdır.

  1. Yulaflı Smoothie

Yulaf, elma, çilek, muz ve kivi ile hazırlanan bu smoothie, bol malzemesiyle vitamin deposu olarak bilinir. Porsiyonu, yaklaşık 240 kalori değerindedir.

  1. Avokadolu Smoothie

Avokado, yeşil elma ve nane ile hazırlanan smoothie, ortalama 270 kalori değerindedir. 15 dakika içinde hazırlanır ve afiyetle tüketilebilir.

  1. Elmalı Smoothie

Elma, badem ve bal ile hazırlanan elmalı smoothie, yaklaşık 135 kaloridir. İsteğe göre tarifte laktozsuz süt kullanabilirsiniz.

  1. Ejder Meyveli Smoothie

Pitaya, ahududu ve böğürtlen ile hazırlanan ejder meyveli smoothie, chia tohumu ile zenginleştirilir. Lifli yapısıyla kabızlığa karşı etkilidir. 

  1. Böğürtlenli Smoothie

Yalnızca 4 malzemeden oluşan böğürtlenli smoothienin 100 gramı, yaklaşık 60 kaloridir. İsteğe göre farklı meyveler ekleyebilirsiniz.

  1. Kavunlu Smoothie

Kavun, bal ve süt ile hazırlanan smoothie, yazın ferahlatıcı içeceklerinden biridir. Malzemeleri kullanmadan önce mutlaka dolapta bekletin.

  1. Karpuzlu Smoothie

Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan karpuz ile nefis bir smoothie hazırlamaya ne dersiniz? Dilerseniz, smoothie'nin içerisine kuruyemiş de ekleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Çilekli içecekler
  2. Soğuk içecek tarifleri
  3. Dondurmalı içecek tarifleri
  4. Soğuk kahve tarifleri
  5. Ev yapımı kahve tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kalp Çarpıntısı Neden Olur?
Güne Zinde Başlamak İçin En İyi 10 Besin
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Paslı Döküm Tava 6 Adımda Nasıl Temizlenir?
Şef Mehmet Yalçınkaya'dan Yeni Trend ''Sessiz Lüks''