ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KARPUZLU TARİFLER: KARPUZLA YAPILAN 9 NEFİS TARİF

KARPUZLU TARİFLER: KARPUZLA YAPILAN 9 NEFİS TARİF

Karpuz hangi tariflerde kullanılır? Karpuzla ne yapılır? İşte, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan karpuzla yapabileceğiniz 9 farklı tarif:
Karpuzlu Tarifler: Karpuzla Yapılan 9 Nefis Tarif

Kabakgiller familyasına ait bir meyve olan karpuz, yaz aylarının favorilerindendir. Sıcak ve ılıman iklimlerde yetişen karpuz, genellikle sade bir şekilde tüketilir. Ülkemizde en çok Diyarbakır şehrinde yetiştirilen karpuz, Adana, Çankırı ve Ankara illerinde de yetişmektedir. Kalp ve damar sağlığını destekleyen karpuz, çok iyi bir lif kaynağıdır. Hazımsızlık ve kabızlığa karşı etkili olan karpuz, mide sağlığı için de faydalıdır. Peki, karpuz hangi tariflerde tüketilir? İşte, karpuzla yapabileceğiniz 9 farklı tarif:



Pelte, meyve ve nişasta karışımından oluşan hafif bir tatlıdır. Yalnızca 6 malzeme ile hazırlana karpuz peltesini, buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



Son yıllarda çok popüler olan karpuzlu smoothie, meyveli karışımlardan oluşan bir içecektir. Karpuz, süt ve yulaf ezmesi ile hazırlanan smoothie, ortalama 190 kalori değerindedir.



Karpuzun kabuklarını en lezzetli şekilde değerlendirmeye ne dersiniz? Karpuz kabuğu, şeker ve su ile kahvaltı sofraları için nefis bir reçel hazırlayabilirsiniz.



Karpuz peynir ikilisinin ne kadar lezzetli olduğunu bilmeyen yoktur elbet. Bu kez tahıllı ekmek ve nane ile zenginleştirilmiş karpuz salatası tarifini sizlere sunuyoruz.



Yaz aylarında serinlemek isteyenlerin imdadına yetişen dondurmayı, kendi ellerinizle kolayca hazırlayabilirsiniz. Yalnızca 5 malzemeden oluşan karpuzlu dondurmayı, videolu anlatımıyla kısa sürede hazırlayabilirsiniz.



Karpuz, jelatin ve krema ile hazırlanan bu tatlı, genellikle atıştırmalık olarak sunulur. Dışı eritilmiş çikolataya batırılan karpuz ezmesini, farklı meyvelerle zenginleştirebilirsiniz.



'Karpuzdan pasta mı yapılır?' dediğinizi duyar gibiyiz. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan karpuz pasta, hem şık görünümü, hem de lezzetiyle favori tariflerinizden biri olacak, bizden söylemesi.



Yaz aylarında ferahlamak isteyenler için, yalnızca 2 malzemeden oluşan bir tarifimiz var. Hazırladığınız karpuz frozeni, buz parçaları ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.



Türk mutfağının en geleneksel içeceklerinden biri olan limonatayı, bu kez karpuz dilimleri ile zenginleştiriyoruz. Okurumuzdan gelen karpuzlu limonata tarifini evinizde kolayca deneyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!