Mangolu Tarifler: Mango İle Yapılan 11 Nefis Tarif

Mango ile hangi yemekler yapılır? Mango hangi tariflerde kullanılır? İşte, tropikal meyveleri sevenler için mangoyla yapabileceğiniz 11 nefis
Mangolu Tarifler: Mango İle Yapılan 11 Nefis Tarif
24 Nisan 2024, 22:32

Mango, kapalı tohumlulardan tropik bir meyvedir. Anavatanı Hindistan olan mango, sarı ve turuncu renklidir. Sade bir şekilde tüketilen mango, aynı zamanda tatlı ve içecek yapımında da kullanılır. 'Mango hangi tariflerde kullanılır?' diye merak edenler için, en sevilen tariflerimizi derledik. İşte, mango ile yapılan 11 nefis tarif:

  1. Beyaz Çikolatalı ve Mangolu Crumble


Hamur, mango ve beyaz çikolata ile hazırlanan crumble, bir İngiliz tatlısıdır. İsteğe göre dondurma ile servis edilir. Hafif ve lezzetli tatlılar arasında yer alır.

  1. Limon Kremalı ve Mangolu Pavlova


Yeni Zelanda ve Avustralya tatlısı olarak bilinen pavlova, yumurta ve vanilya özü ile hazırlanır. Lezzetini artırmak için limon kreması ve mango kullanılır.

  1. Mango Kremalı Cheesecake


Yulaflı bisküvi, jelatin ve mango kreması ile hazırlanan cheesecake, kahvenin en lezzetli eşlikçisidir. Özellikle espressonun yanına çok yakıştığını söyleyebiliriz.

  1. Mangolu Tart


Yalnızca 7 malzeme ile hazırlanan mangolu tart, şık görünümü ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. İsteğe göre farklı meyveler de ekleyebilirsiniz.

  1. Mangolu Tiramisu


Labne peyniri, krema ve portakal suyu ile hazırlanan tiramisu, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Üzeri hindistan cevizi ile zenginleştirilir.

  1. Mangolu Panna Cotta


İtalyan mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan panna cotta, süt, jelatin ve mango ile hazırlanır. Kuplar içinde sunulur. Servisten önce dinlendirilmesi gerekir.

  1. Mangolu Puding


Süt, nişasta ve mango ile hazırlanan puding, en hafif tatlılardan biridir. Mangonun tadını yoğun bir şekilde almanızı sağlar. Denemek için, tarif detaylarına göz atabilirsiniz.

  1. Mango Salsalı Karides Kanepeleri


Jumbo karides ve mangolu salso sosu ile hazırlanan kanepeler, özellikle davet sofralarında tercih edilir. Atıştırmalık olarak sunulur. 

  1. Mango Sticky Rice


Tayland mutfağıyla özdeşleşen mango sticky rice, Güney Asya sütlacı olarak da bilinir. Pirinç, mango ve hindistan cevizi sütü ile hazırlanır. Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için idealdir. 

  1. Nar ve Chia Tohumlu Mangolu Ahududu Jölesi


Chia tohumu, ahududu ve nar ile hazırlanan bu tarif, jöle şeklinde sunulur. Ortalama 25-30 dakika içinde hazırlanır. Üzeri nar taneleri ile süslenir. 

  1. Mango Smoothie


Yalnızca 6 malzemeden oluşan mango smoothie, sıcak havalarda serinletici bir etkiye sahiptir. İsteğe göre 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir. Üzeri meyve parçaları ile süslenebilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Şeftalili tarifler
  2. Elmalı tatlılar
  3. Armutlu tarifler
  4. Karpuzlu tarifler
  5. Vişneli tarifler
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo