ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ SOĞUK KAHVE TARİFLERİ: SICAK HAVALARDA FERAHLATACAK 10 SOĞUK KAHVE

SOĞUK KAHVE TARİFLERİ: SICAK HAVALARDA FERAHLATACAK 10 SOĞUK KAHVE

Havaların ısınması ile sıcak kahveden soğuk kahveye geçiş yapılmaya başlanmıştır. Peki, ne tür soğuk kahve tercih edersiniz. Sizller için içinizi ferahlatacak soğuk kahve tariflerini listeledik. İşte, lezzetli 10 soğuk kahve:
Soğuk Kahve Yanına Ne Gider? Soğuk Kahvenin Yanına Çok Yakışacak x tarif

Sıcak havaların gelişi ile sıcak kahveler yerini soğuk kahvelere bırakmaya başladı. Soğuk kahveler şekerli, şekersiz, sütlü, sütsüz ve daha birçok farklı versiyonda her damak tadına göre hazırlanabilir. Sizler için birbirinden lezzetli herkesin kendi için bir kahve beğenebileceği bir liste hazırladık. Soğuk kahve listesinde her tür kahve bulunuyor ve bütün tarifleri evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, birbirinden lezzetli, sıcak havalarda sizleri serinletecek 10 tarif:



Malzemeler:

  • 2 top vanilyalı dondurma
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş kahve

Yapılışı: Öncelikle ince çekilmiş kahveyi, espresso makinesine atın. Makinenin verdiği talimata göre içerisine su ekleyin. Ardından bardakları makinenin altına koyun ve demlenmesi için bekleyin. Kahve demlendikçe bardağın içerisine damlayacaktır. Demlenen kahvenin içerisine 1 top vanilyalı dondurma ekleyin. Üzerine az miktarda espresso ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.


Malzemeler:

  • 120 gr kahve (uygun kalınlıkta çekilmiş)
  • 1 litre soğuk su

Servis için:

  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet küçük buz

Yapılışı: Taze çekilmiş kahve çekirdeklerini bir şişeye veya sürahiye aktarın. Kahve çekirdeklerinin üzerine soğuk içme suyu ekleyin ve güzelce karıştırın. Kahve çekirdeklerinin suyu çekmesi için yaklaşık 12 saat bu şekilde bekletin. 12 saat sonunda beklettiğiniz kahveyi tel süzgeçle cam kaba süzün. Kahveyi saklayacağınız sürahinin ağız kısmına filtre kağıdı yerleştirin. Pütür pütür olmaması için kahve karışımını bir kez daha süzün. Bardakların içerisine buz küplerini doldurun ve üzerine kahveyi ekleyin. İsteğe göre soğuk süt ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.


Malzemeler:

  • 2 kaşık granül kahve
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 kaşık içme suyu
  • Süt (fincanınız kadar)
  • 3 adet buz 

Yapılışı: Bir mikser yardımı ile karıştırma kabı içerisine su şeker ve kahve koyulur ve iyice çırpılır. Bardağa alınız ve buzlar da bardağa eklenir. Son aşama olarak soğuk olan süt buzlu karışımın üzerine alınır. 


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 mililitre soğuk süt

Yapılışı:  İlk olarak bir kasenin içerisine sıcak su, granül kahve ve toz şekeri alın. Bir çırpıcı yardımıyla malzemeleri çırpın. İlk aşamada malzemelerin rengi koyu renkte olacaktır. 5-6 dakikalık çırpma işleminin ardından, kahvenin renginin açıldığını görebilirsiniz. Karışımı katı bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 15-16 dakika boyunca çırpın. Bir bardağın içerisine buz ve sütü dökün. Hazırladığınız kahve kremasını sütün üzerine ekleyin. Afiyet olsun.


Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı instant kahve
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet esmer şeker
  • Yarım çay bardağı soğuk su
  • 2-3 adet buz küpü

Servis için (İsteğe göre)

  • Çikolata rendesi
  • Çilek
  • Kakao

Yapılışı:  İlk olarak blender haznesine su, toz şeker ve instant kahveyi alarak karıştırın. Kahveli karışım tamamen eriyinceye kadar blenderı çalıştırın. Ardından blenderın içerisine soğuk sütü de ekleyerek köpükleninceye kadar karıştırın. Son olarak buz parçalarını da blendera aktarın ve buzlar parçalanıncaya kadar blenderı çalıştırın. Hazırladığınız karışımı büyük bir bardağa dökün. Üzerine çikolata rendesi, kakao ve meyve dilimleri ekleyerek servis edebilirsiniz.


Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı granül kahve 
  • 2 yemek kaşığı su 
  • 200 ml süt 
  • 4 yemek kaşığı karamel sos
  • 7 adet buz 
  • Çırpılmış krema, süsleme için
  • 1 yemek kaşığı karamel sos, süsleme için

Yapılışı:  Servis için kullanacağınız bardağın dışına 1 yemek kaşığı karamel ile süsleme yapın. Granül kahveyi su içerisinde eritin.  Buz da kırabilen bir blender içerisine süt, kahve, buz ve karameli ekleyerek blenderdan geçirin.  Kahveyi hazırladığınız bardağa dökerek servis edin. Çırpılmış krema ve karamel dökerek sunuma hazırlayın. Afiyet olsun. 


Malzemeler:

  • 4 küp buz
  • 400 mililitre soğuk süt
  • 2 top vanilyalı dondurma
  • 2 top çikolatalı dondurma
  • 1 yemek kaşığı granül kahve (Kahve tadının daha sert olmasını istiyorsanız miktarı artırabilirsiniz)
  • 2 tatlı kaşığı pudra şekeri (toz şeker de kullanabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi 

Yapılışı:  2 tatlı kaşığı pudra şekeri, granül kahve, 200 mililitre süt, 2 top vanilyalı dondurma ve 4 küp buzu blender'dan geçirin. Karıştırma işleminin ardından kalan 200 mililitre süt ve 2 top çikolatalı dondurmayı da ilave edip yaklaşık 30 saniye daha karıştırma işlemine devam edin. 30 saniyenin sonunda elde etmiş olduğunuz milkshake karışımını büyük bardaklara doldurun. Üstlerini rendelenmiş bitter çikolata ve Hindistan cevizi ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak birer top dondurma da koyabilirsiniz.  Dilerseniz süslemek için, krem şanti, karamel sos ve kahve parçaları da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.


Malzemeler:

  • ½  moka potta demlenmiş sert kahve veya 2 tatlı kaşığı  ½ suya eklenmiş instant kahve
  • 1 ölçü süt
  • 4 çay kaşığı karamel
  • Buz 

Yapılışı: Moka potta kahve demlenir veya instant kahve çözdürülür. Karamel kahveye eklenir, karıştırılır. Süt eklenir ve buzlar koyulur. Kahve hazır, afiyet olsun.


Malzemeler:

  • 200 ml soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı vanilya şurubu 
  • 1 yemek kaşığı karamel sos
  • 2 su bardağı buz 
  • 60 ml espresso (2 shot)

Yapılışı:  Vanilya şurubu ve sütü bir kaba alarak karıştırın. Servis için kullanacağınız bardağın kenarlarına karamel dökün, içerisine buz ve sütü doldurun. Hazırladığınız espressoyu üzerinden dökerek karıştırmadan servis edin. Tercihe göre üzerine çırpılmış krema ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun. 



Malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı granül kahve veya demlenmiş 2 shot espresso
  • 4 parça beyaz çikolata
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • Yarım paket süt kreması
  • 4 yemek kaşığı Kaynar su
  • Buz

Yapılışı: Granül kahveyi fincanlara koyun. Kahvenin üzerine 2 parmak olacak şekilde kaynar su ekleyin ve güzelce karıştırın. Çikolatayı bardaklara tek tek ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın. Bardağınıza bu karışımı ekleyin, bol buz ekleyerek üzerine süt ilave edin. Kremayı bir kasenin içerisine koyarak çırpın. Ardından sıkma torbasına kremayı doldurun. Kahvenizin üzerine sıkarak servis edin. Afiyet olsun. 


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!