Kanepe Tarifleri: Şık Sunumuyla 10 İkramlık Kanepe Tarifi
Kanepe nedir? Kanepe çeşitleri nelerdir? Kanepede neler olur? Kanepeler nasıl yapılır? İşte, şık sunumuyla davet sofralarına çok yakışacak 10 ikramlık kanepe tarifi:

Kanepe, üzerinde farklı şekillerle malzemeler konmuş, küçük ekmek dilimidir. Genellikle tatlandırmak için tereyağı veya mayonez sürülür. Küçük ekmek dilimi veya krakerden hazırlanabilir. Kokteyllerin yanında veya davet sofralarında sunulan kanepeler, ana yemeğe geçmeden önce misafirlere ikram edilir. Özellikle kalabalık davetlerde mutlaka yer verilmesi gereken tariflerden biridir. Üzerinde şarküteri ürünleri, peynir çeşitleri ve sebze gibi farklı malzemeler kullanılabilir. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz 10 nefis kanepe tarifi:

  1. Avokado Ve Ton Balıklı Kanepe

Avokado, ton balığı, havuç ve domates ile hazırlanan bu kanepeler, genelde büyük ekmek dilimleri üzerine yerleştirilir. Porsiyonu, yaklaşık 130 kalori değerindedir.

  1. Ispanaklı Mantarlı Kanepe

Yalnızca 6 malzemeden oluşan bu kanepeler, ıspanak ve mantarın nefis uyumunu tatmanızı sağlar. Yumurta kullanılmadığı takdirde vegan menüleri için de idealdir.

  1. Mango Salsalı Karides Kanepeleri

Daha farklı bir tarif hazırlamak isteyenler için, mangolu salsa sosu ve karides ile hazırlanan kanepeleri öneriyoruz. Tarifte kullanacağınız karides türüne damak zevkinize göre karar verebilirsiniz.

  1. Keçi Peynirli Kanepe

Keçi peyniri, soğan ve sarımsak ile hazırlanan bu kanepeler, maydanoz ile süslenir. Hem doyurucu, hem de oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilir.

  1. Armutlu Ve Rokfor Peynirli Kanepe

Armut, rokfor peyniri ve çavdar ekmeği ile hazırlanan kanepeler, tatlı ve tuzluyu bir arada sunmak isteyenler için idealdir. İsteğe göre daha küçük boyutlarda da hazırlanabilir.

  1. Bisküvili Kanepe

Ekmek kullanmak istemeyenler için, bisküvi, kurutulmuş domates ve yeşil zeytin ile hazırlanan bisküvili kanepeleri öneriyoruz. Tarifte kepekli bisküvi kullanabilirsiniz.

  1. Kırmızı Biberli Ve Peynirli Kanepe

Peynir, kırmızı biber ve tam buğday ekmeği ile hazırlanan kanepeler, çay saatlerinde sunulabilir. Ayrıca misafir ağırlarken atıştırmalık olarak da servis edilir.

  1. Somonlu Kanepeler

Somon rulo ve krem peynir ile hazırlanan kanepeler, az malzemesi ile kolayca hazırlanır. Bir dilim ekmek ikiye bölünerek kanepenin üzeri hafifçe kapatılabilir.

  1. Kaparili Kanepe

Kapari, parmesan peyniri ve domates ile hazırlanan kanepeler, ana yemekten önce sunulur. Kapariler tavada, ekmekler ise fırında pişirildikten sonra servis edilir.

  1. Mantarlı Kanepe

Parmesan peyniri ve mantar ile hazırlanan kanepeler, tost ekmeğinin üzerinde servis edilebilir. Ekmek boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayabilir, tarife sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Düşük kalorili atıştırmalıklar
  2. Parfe tarifleri
  3. Donut tarifleri
  4. El açması börek tarifleri
  5. Yumurtasız kahvaltı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Japonya'nın Sokak Lezzetleri: 12 Nefis Sokak Yemeği
Gargara Suyunun Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
Cilt Maskelerinde Kullanılan ve Cilde Zarar Veren 5 Malzeme
Dr. Oetker'in ferahlık veren yeni lezzetleri: Cool Lime ve Berry Hibiscus!
Kıbrıs’ın Zengin Mutfak Kültürü Modern Dokunuşlarla Buluştu
Egzersizden Önce Yiyebileceğiniz En İyi 8 Besin