Konya Mutfağı Yemekleri
Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük şehri olan Konya, Anadolu mutfağının merkezidir. Tarihi bir mirasa sahip olan Konya mutfağı, Selçuklu sarayları, Mevlevi adetlerinin karışımından oluşur. Osmanlı mutfağının etkisiyle de şekillenen Konya mutfağında 3 nefis yemek ön plana çıkar; Etli ekmek, fırın kebabı ve peynirli pide. Konya mutfağında genellikle kuzu ve koyun eti tüketilir. Yörede yoğun buğday ve sebze üretimi gerçekleştirilmektedir. Bamya çorbası, dut pekmezi, çebiç, tandır böreği, bıçak arası pide ve sac arası en sevilen yöresel lezzetler arasındadır. Sofralarınızda Konya mutfağı yemeklerine yer vermek için sayfamızı ziyaret edin.
Popüler Konya Mutfağı Yemekleri
Fırın Kebabı

Çebiç

Konya Bıçak Arası Pide

Yufkalı Tandır Böreği

Konya'nın Hatçana Böreği

Tirit Yemeği

Konya Usulü Etli Ekmek

Konya Usulü Etli Topalak

Mevlana Böreği / Konya

Sac Arası

Topalak Yemeği

Kabak Kayganası

Bamya Çorbası

Erişteli Yoğurt Çorbası

Sac Böreği

Konya Çöreği

Arabaşı Çorbası

Batırık

EN ÇOK OYLANANLAR