Konya'nın Hatçana Böreği

Konya'nın Hatçana Böreği
19 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Konya'nın Hatçana Böreği için

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • Yaklaşık 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıca:

  • 1 su bardağı un

İç harcı için:

  • 500 g orta yağlı beyaz peynir
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı zeytinyağı
Konya'nın Hatçana Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın. Azar azar su ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve çok hafif elinize yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  2. İç malzemesi için soğanları çok ince yemeklik doğrayıp derin bir kabın içine aktarın. Üzerine rendelenmiş peynir, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp hafif unlu tezgahta açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın. Açtığınız yufkanın her bir ucunu hamurun ortasında toplayıp, kare bir şekil verin. Kare yufkayı 4’e bölün. Her bir parçanın üzerine peynirli harçtan koyup üçgen şeklinde ya da zarf şeklinde kare kapatın. Kenarlarını parmakla bastırıp yapıştırın.
  3. Geniş bir tavaya yağı koyup kızdırın. Börekleri önlü arkalı kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını çektirin. Bir servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo