ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ KONYA'NIN HATÇANA BÖREĞİ

Konya'nın Hatçana Böreği

Konya'nın hatçana böreği

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Konya'nın Hatçana Böreği Tarifi İçin malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • Yaklaşık 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ayrıca:

  • 1 su bardağı un

İç harcı için:

  • 500 g orta yağlı beyaz peynir
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı zeytinyağı

Konya'nın Hatçana Böreği Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içine un ve tuzu koyup karıştırın. Azar azar su ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ve çok hafif elinize yapışan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • İç malzemesi için soğanları çok ince yemeklik doğrayıp derin bir kabın içine aktarın. Üzerine rendelenmiş peynir, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparıp hafif unlu tezgahta açabildiğiniz kadar ince yufkalar açın. Açtığınız yufkanın her bir ucunu hamurun ortasında toplayıp, kare bir şekil verin. Kare yufkayı 4’e bölün. Her bir parçanın üzerine peynirli harçtan koyup üçgen şeklinde ya da zarf şeklinde kare kapatın. Kenarlarını parmakla bastırıp yapıştırın.
  • Geniş bir tavaya yağı koyup kızdırın. Börekleri önlü arkalı kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını çektirin. Bir servis tabağına alarak sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!