ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ PİDE TARİFLERİ PEYNİRLİ PİDE

Peynirli pide

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli pide tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 550 gr un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yaş maya (40 gr)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı

İç harcı için

  • 150 gr lor peyniri
  • 150 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta
  • 30 gr tereyağı
  • Kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Peynirli pide Nasıl Yapılır

Adım Adım Peynirli Pide Yapımı:

Orta Doğu ve Türk mutfağına özgü bir yemek olan pidenin kökeni, 15. yüzyıla dayanır. Osmanlı'da en sevilen tariflerden biri olan bu besin, özellikle İç Anadolu ve Karadeniz'de tüketilir. Avrupa ülkelerinde genellikle içi boş bir şekilde sunulur ve 'pita' ismiyle anılır. Karbonhidrat ve yağ değeri yüksek olduğu için ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, peynirli pide nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

  • İlk olarak bir kaseye yarım bardak ılık su ve şekerin tamamını aktarıp mayayı içinde eritin.
  • Geniş bir kaba unu alın. Üzerine tuz, maya ve kalan ılık suyu azar azar ekleyip 10-15 dakika iyice yoğurun.
  • Hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtün ve yarım saat dinlendirin.
  • Dinlendirilmiş hamuru 6 parçaya bölün. Oklavayla her bir parçayı 8-9 cm genişliğinde açın. Pidenin uzun kenarlarını hafif yukarıya doğru kaldırıp iki ucunu sıkıştırın.
  • 15 dakika daha dinlendirin. Maydanozu ince ince kıyın. Bir kasede peynir, karabiber ve yumurtayla karıştırın.
  • Tavada tereyağını eritin. Fırçayla pidelerin içini yağlayıp harcı eşit miktarda dağıtın. Üzerlerine kırmızı pul biber serpin.
  • Pidelerin kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Peynirli pideyi, kolayca hazırlanan patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Peynirli Pidenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mayanın daha hızlı çözünmesi için ılık su ve şeker içinde eritmeyi ihmal etmeyin.
  • Hamuru açmadan önce ve açtıktan sonra mutlaka dinlendirin. Bu sayede daha çok kabaracaktır.
  • Kıvamı tutturabilmek için, dinlendirilmiş hamuru birkaç kez yoğurduktan sonra şekil verin.
  • Pidenin içini ve kenarlarını yağlayarak daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz. 

1 Porsiyon Peynirli Pide Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan peynirli pidenin bir porsiyonu, yaklaşık 195 kaloridir. Yağ değeri yüksek olduğu için küçük porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

    Çay sohbetlerinin yanında ikram edilen pide tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, protein bakımından zengin olan etli pide tarifine göz atabilir, sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:35:22

Elinize sağlık http://lezzetlipratiktarifler.blogspot.com.tr

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.