ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ MEVLANA BÖREĞİ / KONYA

Mevlana böreği / Konya

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mevlana böreği / Konya tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 g Bizim Yağ
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı su
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 2 yumurtanın beyazı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 125 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yumurta sarısı

Arası için

  • Bizim Yağ

Mevlana böreği / Konya Nasıl Yapılır

Bizim Yağ Margarini bir sos tenceresine alarak eritin. Un, yoğurt, karbonat, yumurta ve tuzu geniş bir kaba alın ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 10-15 dakika dinlendirin. Dinlenen bezeleri 15 cm çapında açın. Aralarını erittiğiniz Bizim Yağ ile yağlayarak üçer üçer üst üste koyun ve donmasını bekleyin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. Hazırlanan üçlü yufkayı incecik açın ve her tarafını eritilmiş Bizim Yağ ile yağlayarak bohça şeklinde kapatın. İç harcı için gerekli olan bütün malzemeyi geniş bir kasede karıştırın. Elde edilen kareyi dört parçaya bölerek ortalarına iç harçtan koyun ve muska şeklinde kapatın. Muskaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tekrar eritilmiş Bizim Yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.