ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ MEVLANA BÖREĞİ / KONYA

Mevlana Böreği / Konya

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mevlana Böreği / Konya Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 g Bizim Yağ
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1/2 çay bardağı su
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 2 yumurtanın beyazı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 125 g rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yumurta sarısı

Arası için

  • Bizim Yağ

Mevlana Böreği / Konya Nasıl Yapılır?

  • Bizim Yağ Margarini bir sos tenceresine alarak eritin. Un, yoğurt, karbonat, yumurta ve tuzu geniş bir kaba alın ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün ve 10-15 dakika dinlendirin. Dinlenen bezeleri 15 cm çapında açın.
  • Aralarını erittiğiniz Bizim Yağ ile yağlayarak üçer üçer üst üste koyun ve donmasını bekleyin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın.
  • Hazırlanan üçlü yufkayı incecik açın ve her tarafını eritilmiş Bizim Yağ ile yağlayarak bohça şeklinde kapatın. İç harcı için gerekli olan bütün malzemeyi geniş bir kasede karıştırın.
  • Elde edilen kareyi dört parçaya bölerek ortalarına iç harçtan koyun ve muska şeklinde kapatın. Muskaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerine tekrar eritilmiş Bizim Yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!