ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ KONYA ÇÖREĞİ

Konya Çöreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Konya Çöreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Konya Çöreği Nasıl Yapılır?

  • Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  • Eritilip ılınmış tereyağı, süt, yumurta, toz maya, tuz ve mahlebi ilave edin.
  • Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda ısısında mayalanması için yarım saat dinlendirin.
  • Süzme yoğurt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını krem haline getirinceye kadar çırpın.
  • Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açıp üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürün.
  • Çörek otu serpin ve rulet ile kare kesin. 20 dakika dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!