ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ARABAŞI ÇORBASI

Arabaşı Çorbası

Antalya'nın meşhur lezzetleri arasında yer alan arabaşı çorbası nasıl yapılır? Hazırsanız, tavuk eti ile hazırlanan arabaşı çorbası tarifine başlayabiliriz. Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 tavuk göğüs eti
  • 7 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 20 gr margarin
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nane

Hamur için

  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • Tuz

Arabaşı Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, büyük bir tencerede 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş 5 su bardağı suyu kaynatın. Kalan 2 bardak soğuk suyla unu karıştırıp bulamaç haline getirin.
  • Süzgeçten geçirip kaynayan suya hızla karıştırarak ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • Hamuru yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye döküp ılınmaya bırakın. Dinlenmesi için buzdolabında 1 saat  bekletin. Servis yapmadan önce hamuru kesin.
  • Çorba için, büyük bir tencereye tavuk etini alın. Sulandırılmış 1 çorba kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiberi ilave edin. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve parmak büyüklüğünde parçalara ayırın.
  • Bir tavada margarini eritip unu kavurun. Kalan salça ve biberi ilave edip 3-4 dakika daha kavurun.
  • Bu karışımı, sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin. Tavukları  ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız hamurlardan ilave edin ve limon suyunu gezdirin. Nane serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Fransız usulü soğan çorbası tarifine de göz atın.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:55

arabasinin hep sitelerde yozgat ve konya tariflerine yer veriliyor,ben iki yörenin arabasi ni yedim ve dogrusu egenin arabasisinin tadini bulamadim,aslinda arabasinin ege yemegi olduguna inaniyorum, saygilarimla, ali deniz

Misafir 12 Ekim 2016, 16:57

bir egeli olarak size katılıyorum...ben de yaparım ve çok da severim.arabaşı çorbasına bol miktarda soğan koyarım.....ve ayrıca arap şına limon değil turunç suyu kullanırım

Misafir 12 Ekim 2016, 16:58

Bence de egeli olarak size katılıyorum egemiz ne de olsa herşeyiyle güzel... Eşim tavuk sevmez ben ona bu çorbayı yapıp yedireceğim sana dedim o kadar beğendi ki daha sonra o çorbadan tekrar yap diye kendi istedi. :)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:01

bir yozgatli olarak diyorumki arabasi yozgat yemegidir.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:01

arabaşı corbası konya yoresıne aittir bence..Bunu boyLe biLin...

Misafir 12 Ekim 2016, 17:03

bende diyorumki kayseri yöresine aittir

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

arabaşı yozgatındır bu böyle bilinsin...

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

arabaşı yozgatınnnnnnnnnnnn fazla konuşmayın

Misafir 12 Ekim 2016, 17:04

hayırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr karsa aittiiiiiiirrrrrrr...:D

Misafir 12 Ekim 2016, 17:05

allahım yok kayseriydi yok karstı yozgattı arkadaşlar arabaşı hepinizin de bildiği üzre KONYA nın yöresel lezzetidir bu böyle biline ayıp yahu.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

ben hep kayseri diye bildim. ben sahsen karadenizliyim. ve arapasinin hamurunun niye cignenmeden yenilecegini anlamadim.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

yok yunanlıların kayserililerin tabii...

Misafir 12 Ekim 2016, 17:09

konyanın

Misafir 12 Ekim 2016, 17:09

arkadaşlar kime ayitse ayit sonuçta böe bi çorba var deme <3

Misafir 12 Ekim 2016, 17:10

arkadaşlar yapmayın lütfen.aslı peygamber efendimize dayanı.bir savaş esnasında sahabinin birinin (ismini hatırlayamıcam)dişleri dökülür ve yemek yiyemez.bunun üzerine rasulullah diğer sahabilerden birisine bu kardeşimiz için unla suyu karıştırın di...Devamını Oku

Misafir 12 Ekim 2016, 17:11

Arabaşı Çorbası, Türk mutfağından bir çorbadır. Çorbanın özelliği ekmek ile birlikte değil, beraberinde hamur yutularak yenmesidir. Sanıldığı gibi Arap'larla ilgili bir yemek değildir. Öğün arasında yenildiğinden "Ara aşı" denilmiş ve bu isim zamanl...Devamını Oku

Misafir 12 Ekim 2016, 17:11

Konya,Kayseri ve Yozgat Konya Ve Kayseride Arapaşı Yozgatta İse Arabaşı olarak adlandırılır.

Misafir 12 Ekim 2016, 17:13

bir kere gerçek arabaşı çorbasına soğan konulmaz ve en güzelde hindi etiyle olur bunu böyle bilin yozgata gelinde yiyin egeliler

Misafir 12 Ekim 2016, 17:15

Hamurunu belki herkes sevmez, ama çorbası soğuk algınlığına birebir..

Misafir 12 Ekim 2016, 17:21

denedim yaptım çok güzel oldu teşekkürler

Misafir 12 Ekim 2016, 17:26

BU ÇORBA BİR TÜRKMEN ÇORBASIDIR,GÖÇEBE AVCI KÜLTÜRÜNÜN OLDUĞU,YÖRÜK VE TÜRKMENLERİN SAHİP OLDUĞU Bİ ÇORBA,O YÜZDEN HERKESİN SAHİP ÇIKMASI NORMAL,GERÇEK OLAN BELİRLİ Bİ YÖRENİN DEĞİL TÜRKMENLERİN ÇORBASI....

Misafir 12 Ekim 2016, 17:28

Ben bu corbayı tavuk buduyla yapıyorum sızce yanlışmı?

Misafir 12 Ekim 2016, 17:33

Yozgatin geleneksel yemeğidir yozara özeldir

Misafir 12 Ekim 2016, 17:37

asıl kayserinin özel yemeğiiiii


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!