ANASAYFA TARİFLER İÇ ANADOLU YEMEKLERİ BATIRIK (SEYDİŞEHİR)

Batırık (Seydişehir)

Konya'nın mercimek köftesi olarak da bilinen batırık, İç Anadolu'nun sevilen lezzetlerinden biridir. Görünümü mercimek köftesine benzese de, tadı oldukça farklıdır. Konya'da yapılan batırık tarifine menengiç ve düğürcük gibi malzemeler de eklenebilir. Malzemeler hazırsa, Konya usulü batırık tarifine geçebiliriz.

Konya'nın meşhur etli ekmek ve bıçak arası pidesi tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Batırık (Seydişehir) Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr ince bulgur
  • 100 ml ılık su
  • 70 gr tahin
  • 1 soğan
  • 250 gr domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Batırık (Seydişehir) Nasıl Yapılır?

  • Bulguru kapaklı geniş bir tepsiye alıp ılık suyla ıslatın. Üzerini kapatarak 20- 25 dakika bekletin.
  • Soğanı soyup ince kıyın. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
  • Bulgura kıyılmış soğan, salça, domatesi, kimyon ve kırmızı biberi ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  • Tahini ekleyip tekrar yoğurun. Taze soğan, maydanoz, tuz ve limon suyunu ekleyin. Tekrar yoğurun.
  • Karışımdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
  • Avucunuzun içinde parmaklarınız arasında sıkarak köfte şeklini verin. Servis tabağına alıp marul yaprakları ve kırmızı soğanla servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!