ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ BATIRIK (SEYDİŞEHİR)

Batırık (Seydişehir)

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Batırık (Seydişehir) tarifi için malzemeler

  • 500 gr ince bulgur
  • 100 ml ılık su
  • 70 gr tahin
  • 1 soğan
  • 250 gr domates
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım demet taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • kırmızı toz biber
  • kimyon

Batırık (Seydişehir) Nasıl Yapılır

Bulguru kapaklı geniş bir tepsiye alıp ılık suyla ıslatın. Üzerini kapatarak 20- 25 dakika bekletin.
 
Soğanı soyup ince kıyın. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
 
Bulgura kıyılmış soğan, salça, domatesi, kimyon ve kırmızı biberi ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Tahini ekleyip tekrar yoğurun. Taze soğan, maydanoz, tuz ve limon suyunu ekleyin. Tekrar yoğurun.
 
Karışımdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar alın. Avucunuzun içinde parmaklarınız arasında sıkarak köfte şeklini verin. Servis tabağına alıp marul yaprakları ve kırmızı soğanla servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.