Tirit Yemeği

Karadeniz'in yöresel yemekleri arasında yer alan tirit yemeği, et suyuna batırılan pidelerle hazırlanır. Özellikle Samsun, Sinop ve çevresinde sık sık tüketilir. Hazırsanız, tirit nasıl yapılır videolu anlatımıyla görelim.
Tiritli köfte tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
25 dakika

Tirit Yemeği Tarifi İçin malzemeler
- 3 adet lavaş pide (İnce ve yassı olandan)
- 2 orta boy soğan (Piyaz doğranmış)
- 2 diş sarımsak (Havanda ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salası
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- 2 su bardağı et suyu
- 500 g dana eti
- Karabiber
Tirit Yemeği Nasıl Yapılır?
- Dana etini iyice ısıtılmış tencereye aktarın. 2 bardak sıcak suyu ekleyin.
- Eti bu suyun içinde, orta ateşte suyunu çekene kadar haşlamaya bırakın. Suyunu çekince tereyağını, tuzu ve karabiberi ilave edin.
- Birkaç dakika kavurup ocaktan alın. Et soğuyunca ince ince didikleyin. Sıvı yağı ısıtıp soğanı ve sarımsakları kavurun.
- Tuzu, salçayı ve baharatını ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
- Yufkaları 200 dereceye ayarlı fırında, kıtırlaşana kadar kızartın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp servis tabağına yerleştirin.
- Et suyunu ısıtın ve ekmeklerin üzerine gezdirerek dökün. Ardından soğanlı salçayı yayın. En son didiklenmiş eti de serpip hemen servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR