ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ KABAK KAYGANASI

Kabak Kayganası

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kabak Kayganası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 100 gr beyaz peynir
  • 4~5 dal maydanoz
  • 5 dal dereotu
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
  • Karabiber

Kabak Kayganası Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp kurulayın ve rendenin iri tarafıyla rendeleyip büyük bir kaseye alın. Ufalanmış peyniri ekleyip karıştırın. Yumurtaları ve baharatları ekleyin. Süt, zeytinyağı, un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az zeytinyağı ekleyip ısıtın. Küçük bir kepçe dolusu kaygana harcını tavaya döküp çay tabağı büyüklüğünde olacak şekilde yayın. Orta ateşte pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!