ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KONYA YEMEKLERİ: KONYA MUTFAĞINDAN EN MEŞHUR 17 YÖRESEL YEMEK

KONYA YEMEKLERİ: KONYA MUTFAĞINDAN EN MEŞHUR 17 YÖRESEL YEMEK

Konya'nın yöresel yemekleri nelerdir? Konya'nın hangi yemeği meşhur? Konya'nın yöresel tatlıları neler? İşte, Konya mutfağından birbirinden lezzetli 17 yöresel yemek:
Konya Yemekleri: Konya Mutfağından En Meşhur 17 Yöresel Yemek

Konya, yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük şehridir. İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Konya, zengin bir mutfağa sahiptir. Konya mutfağı başta Osmanlı olmak üzere, Bosna Hersek ve Bulgaristan gibi farklı kültürleri de içinde barındırır. Konya'nın yöresel yemekleri denildiğinde ilk akla gelen etli ekmek olsa da, çebiç, fırın kebabı, sac arası gibi yemekleri de ön plana çıkar. Peki, Konya'nın en meşhur yemekleri hangileridir? İşte, Konya mutfağının en sevilen ve en meşhur 17 yöresel yemeği:



Daha önce söylediğimiz gibi Konya mutfağı denildiğinde ilk akla gelen etli ekmektir. İncecik açılan hamur kıymalı harç ile doldurulduktan sonra fırına verilir. Geriye sadece bu lezzetin keyfini çıkarmak kalır.



Konya'nın hemen hemen her restoranında ve lokantasında rastlayabileceğiniz fırın kebabı, odun ateşinde ağır ağır pişirilmesiyle bilinir. Hazırlanan kebap, tandır ekmeği ile birlikte sunulur.



Konya mutfağı kahvaltılarında sunulan çebiç, en zahmetli yemeklerden biridir. Kuzunun bütün olarak pişirilmesiyle hazırlanan bu yemek, iki farklı şekilde yapılır. Kuzu ciğeri ızgarada pişirildiyse kahvaltıda, bütün olarak tandırda pişirildiyse öğle yemeğinde sunulur.



Tirit aslında Karadeniz mutfağı ile özdeşleştirilse de, İç Anadolu'da da tüketilir. Lavaş pide ve dana eti ile hazırlanan tirit, özellikle kalabalık sofralarda mutlaka kendine yer bulur.



Kuşbaşı et ve ince pide hamuru ile hazırlanan bıçak arası, ayranla birlikte sunulur. Ortalama 40-45 dakikada hazırlanır. Bıçak arası pide yapımında domates, biber gibi sebzelere de yer verilir.



Konya'nın yöresel çorbalarının başında bamya çorbası gelmektedir. Konya düğünlerinde mutlaka yer verilen bamya çorbası, önceden kurutulmuş bamyalar ile hazırlanır. 



İnce bulgur ile hazırlanan topalak köfteleri, nohut ile birlikte pişirilir. İsteğe göre tavuk eti veya dana kıyması ile birlikte de hazırlanabilir. Bazı yörelerde yuvarlama çorbası ismiyle de bilinir.