Yufkalı Tandır Böreği

Yufkalı Tandır Böreği
19 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yufkalı Tandır Böreği için

Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka 

İç harcı için

  • 400 g orta yağlı kıyma
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 2 orta boy ince kıyılmış soğan
  • 1/2 çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
  • Tuz, kırmızı toz biber, pul biber 
  • 6-7 dal maydanoz (İnce kıyılmış)  
  • Ara katmanlar için
  • 50 g eritilmiş tereyağı 

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş) 
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu 
  • 1 tatlı kaşığı susam
Yufkalı Tandır Böreği

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için kıyma ve tereyağını tencerede kavurun, soğanı ekleyin. 10 dakika kadar kavurduktan sonra tuzunu, baharatını ve kıyılmış maydanozu ilave ederek tatlandırın. Kıymalı harcınızı soğumaya bırakın. 
  2. Ara katman için verilen tereyağını eritip ılıtın. Büyük yuvarlak bir tepsinin dibini yağlayın ve ilk iki yufkayı yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp üçüncü yufkayı da serin. 
  3. Kıymalı harcın yarısını yayın, sonra aynı şekilde dördüncü ve beşinci yufkayı serip kalan harcın tamamını üzerine yayın. Son olarak altıncı yufkayı üzerlerine kapatın. 
  4. Yufkaların üzerine eritilmiş yağ ve yumurta sarısını sürün. En son çörek otu ile susam serpin. Yufkayı bir bıçakla dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar, 25-30 dakika pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo