Bamya Çorbası

Konya Mutfağı’nın akla ilk gelen tariflerden biri olan bamya çorbası, Selçuklu döneminin yemek kültüründen izler taşıyor. Hafif ve sağlıklı bir çorba olan, bamya çorbasını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Çorba yapımında dana kuşbaşı et kullanarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, bamya çorbası tarifi için detaylara geçelim.
Konya mutfağından nefis etli ekmek ve fırın kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Bamya Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 50 gr kuru bamya (100 gramlık paketlerde satılır)
- 200 gr küçük doğranmış et
- 3 su bardağı et suyu
- 1 soğan
- Ayçiçeği yağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 parça limon tuzu
- Tuz
Bamya Çorbası Nasıl Yapılır?
- Kuru bamyaları avucunuzda ovalayarak küçük tüylerinden arındırın. Kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
- Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun.
- Salça, et ve et suyunu ilave edin. Su kaynadığında bamyaları ekleyin.
- Tuzla tatlandırın. Limon tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR