ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ ETLİ TOPALAK

Etli Topalak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Topalak Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 750 g kıyma
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 7~8 dal ince kıyılmış maydanoz

Etli Topalak Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi derin bir kaseye alıp yoğurun.
  • Misket büyüklüğünde parçalar koparıp iki avucunuzun içinde yuvarlayarak köfteler hazırlayın.
  • Haşlanmış nohudun suyunu süzün. Domates salçası ve biber salçasını tereyağında kavurun.
  • Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve haşlanmış nohutu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin.
  • Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!