ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ SAC BÖREĞİ

Sac Böreği

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sac Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 3~3.5 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 bardak sıcak su

Sac Böreği Nasıl Yapılır?

Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Su ile sütü ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Kıymayı zeytinyağı ile tavaya alıp, orta ateşte rengi değişinceye kadar kavurun. Soğanı küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yıkanmış pirinci kıymaya ilave edin ve kenarları şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Su, tuz, karabiber ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın. İçine pirinçli harçtan yerleştirip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına bastırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp börekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın. 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!