Sac Böreği

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Sac Böreği
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sac Böreği için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 3~3.5 su bardağı un
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 1 su bardağı pirinç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1.5 bardak sıcak su
Sac Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Su ile sütü ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğurun.
  2. Gerekirse azar azar un ilavesi yapın. Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın. Kıymayı zeytinyağı ile tavaya alıp, orta ateşte rengi değişinceye kadar kavurun.
  3. Soğanı küp şeklinde doğrayıp ekleyin ve soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yıkanmış pirinci kıymaya ilave edin ve kenarları şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  4. Su, tuz, karabiber ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış zeminde merdane ile açın.
  5. İçine pirinçli harçtan yerleştirip, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarına bastırın. Yapışmaz tavayı ısıtıp börekleri önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo