Fırın Kebabı

Fırın Kebabı
23 Kasım 2023

Konya'da etli ekmek kadar meşhur olan yemeklerin başında fırın kebabı gelir. Kemikli et ile hazırlanan orijinal fırın kebabı, yaklaşık 18 saat odun ateşinde pişirilmesiyle bilinir. Ancak evlerde bu imkan olmadığı için, düdüklü tencerede hazırlanarak da sunulabilir. Genellikle kuzu ve koyun etinin karışımıyla hazırlanır. Lezzetini arttırmak için, iç yağı ile tat verilir. Evde Konya usulü fırın kebabı nasıl yapılır diye merak edenler için tarif detaylarına geçebiliriz.

Konya'nın meşhur çebiç ve bıçak arası pide tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 3 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Fırın Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg kemikli et
  • 1 yemek kaşığı iri tuz
  • 2/3 yemek kaşığı iç yağ
Fırın Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. İç yağı doğrayın ve düdüklü tencereye yerleştirin.
  2. İç yağının üzerine kemikli eti de ilave edin.
  3. Etin üzerine tuz serpiştirdikten sonra kalan iç yağını da ilave edin.
  4. Tencereyi ocağın en küçük bölmesine alın ve kısık ateşte yaklaşık 3 saat kadar pişirin.
  5. Yumuşak bir kıvama gelen eti servis tabağına alın. Üzerine sevdiğiniz baharatları ekleyin.
  6. Fırın kebabı tandır ekmeği veya lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fırın Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Fırın kebabı yapımında mutlaka iç yağ kullanılmalıdır. İsteğe göre az miktarda kuyruk yağı da ekleyebilirsiniz.
  2. Kebabın lezzetli olması için, etin üzerine su eklemeyin.
  3. Etlerin suyunu salıp çekmesi için kısık ateşte pişmesi gerekiyor. Hızlı pişirirseniz, aynı sonucu elde edemeyebilirsiniz.
  4. Her etin pişme süresi farklıdır. Bu yüzden eti pişirirken ara sıra kontrol etmeye özen gösterin.
  5. Eti pişirdikten sonra üzerine ekmek dilimleri ekleyerek de servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo