SEBZELİ KEBAP

4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli kebap tarifi için malzemeler
  • 500 gr kuşbaşı et 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 soğan 2 sivribiber 3-4 domates 3 patlıcan 1 büyük patates 1 su bardağı sıcak su Tuz
  • karabiber
Sebzeli kebap hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Patates, domates ve soğanların kabuklarını soyun. Soğan ve domatesleri küp küp kesin. Patates ve biberleri iri iri doğrayın.

Eti tencereye alıp suyunu salıncaya kadar pişirin. Yarım bardak sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Sıvıyağı ekleyip soğan ve biberleri etle birlikte kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Patates, patlıcan, tuz ve karabiber ekleyip kalan sıcak suyu ilave edin. Kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:38:58

bu yemegı ilkj defa deniycem insallah guzel olur

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!